PS Ambrozie: Aveți grijă de copiii voștri! Îi creșteți atât de frumoși, și vi-i fură viața! Vi-i distruge societatea aceasta!

“Copiii trebuie crescuți în credință, de mici! Străduiți-vă să-i țineți în Biserică, fiindcă altfel îi fură viața.” (…) Vedeți, vă creșteți copiii frumoși, faceți sacrificii inimaginabile, și-i distruge societatea aceasta, cu lipsa ei de modele, cu anturajul acesta meschin în care cad, dacă nu sunt ținuți aproape de Biserică și, din scurt, de părinți!”, a avertizat Preasfintitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, amintindu-le credincioșilor, nu cu mult timp în urmă, modelul Sfântului Paisie Aghioritul – cinstit pe 12 iulie 2018 – într-o deplasare facută în Parohia Bolintin I.

“Grea misiune aveți dumneavoastră, părinții, bunicii: să vă creșteți copiii, astăzi, și să le dați o educație creștină! Grea responsabilitate au și preoții… Dacă nu se vor ruga foarte mult să găsească formule pastorale și să aibă inimă cu adevărat de duhovnic și plină de compasiune, cum avea Sfântul Paisie Aghioritul, foarte greu vor putea sa-i ajute pe cei încredințați spre păstorire…”, a atras atenția ierarhul eparhiei din sudul țării, în imediata apropiere a Bucureștiului.

Amintind, totodată, un pelerinaj în Grecia, pe care Episcopia l-a organizat și dăruit ca “recompensă”, zilele trecute, “tinerilor care s-au străduit și au obtinut rezultate bune la școală, la învățăură” – unii dintre ei olimpici – dar deopotrivă și unora dintre copiii mai săraci din eparhie, arhipăstorul Giurgiului a mai precizat: “Am gândit, în felul acesta(…), să-i ducem să vadă locurile de pelerinaj din Grecia, din Salonic, Suroti, mormântul Sfântului Paisie… Să se închine la icoanele făcătoare de minuni din patria Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.

Pornind de la avertismentul lansat anterior și amintit mai sus, privind pericolele la care sunt supuși copiii noștri în ziua de astăzi, și de la modelul acestui pelerinaj, Preasfințitul Ambrozie a lansat un apel care, unora, astăzi, le poate suna mai puțin obisnuit, dar plin de realism și salvator pentru situația actuală a tinerilor, motivat exact de dragostea cu adevărat părintească pe care le-o poartă:

“A venit vacanța pentru copii și o perioadă de mare bucurie. În vacanță, ne dorim, pentru copiii dumneavoastră, să meargă în pelerinaje cu preoții de la parohie”.

Prezentând noua Monografie a Mânăstirii Comana, Preasfinția Sa a continuat: “Am venit cu invitația ca, în această vară, preoții să-i ducă în pelerinaj, la mânăstiri, pe copiii de școală. Într-o mănăstire precum ale noastre, Mânăstirea Comana sau Buna Vestire, avem centre pastorale, dar avem și chiliuțe unde putem să-i primim pe copii și să stea o săptămână la sfânta mănăstire”.

“A venit vacanța, pentru copiii dumneavoastră… Conduceți-i la mănăstiri, împreună cu preoții, și lăsați-i acolo o săptămână, două, să vadă viață duhovnicească, să vadă rânduiala de slujbă, să se trezească de dimineață,(…) și foarte multe lucruri bune vor învăța”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.