Un Zid al Intristarii, ridicat in Rusia – o masa de oameni fara chipuri, executata de Stalin

Foto: Zidul IntristariiSursa: www.foma.ru [https://www.foma.ru] Un monument dedicat victimelor represiunii politice a fost inaugurat in aceste zile la Moscova, de către Patriarhul Kirill al intregii Rusii și de Președintele Vladimir Putin.

Un Zid al Intristarii, in RusiaPatriarhul le-a cerut tuturor celor adunați cu ocazia dezvelirii “Zidului Intristarii” să nu uite niciodată represaliile teribile ale secolului trecut și faptul că victimele erau oameni reali și strămoși ai rușilor care trăiesc astăzi, raportează Interfax-Religion ( https://interfax-religion.ru/?act=news&div=68498 [https://interfax-religion.ru/?act=news&div=68498] ).

“Sunt necesare memoriale, pentru vindecarea oamenilor.

Venind aici, reamintindu-si evenimentele tragice ale istoriei noastre, oamenii nu ar trebui să se simtă deznădăjduiți și disperați, ci să se gândească la descendenții lor și la ce fel de țară și ce fel de istorie vor lăsa ca moștenire”, a spus Primatul.

Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril a subliniat, de asemenea, necesitatea tragerii unor concluzii corecte vizavi de secolul precedent, pentru ca greselile stramosilor lor sa nu mai fie repetare niciodată.

Un Zid al Intristarii, in RusiaMonumentul descrie o masă de oameni fără chipuri, victime care au fost acuzate în mod fals, sub Stalin, ca fiind “dușmani ai poporului”.

Estimările arata ca 700.000 de oameni au suferit în vremea Marii Terori 1937-1938, potrivit Reuters.

La rândul său, Președintele Putin a numit represiunile politice drept o crimă pe care nimic nu ar putea justifica vreodata.

“Când vorbim de represiuni și de suferința și de moartea a milioane de oameni, este suficient să vizităm Butovo și alte morminte comune ale victimelor represiunilor, deloc putine în Rusia, să înțelegem că nu poate exista nicio justificare pentru aceste crime”, a remarcat șeful statului rus.

Putin a subliniat necesitatea amintirii tragediei represiunilor și “cauzele care au dat naștere” acesteia.

“Niciodată nu trebuie să împingem societatea spre groapa periculoasă a divizarii.

Acum este important ca toți să ne bazăm pe valori de încredere și stabilitate. Doar pe aceste baze vom putea să abordăm provocările cu care se confruntă societatea și țara noastră”, a concluzionat Președintele rus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.