publicat în: Arhivă

Icoana Maicii Domnului Prodromita, langa Sfantul Nectarie, la hramul Catedralei din Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în zilele de 8-9 noiembrie 2017, Icoana Maicii Domnului Prodromița va fi adusă spre închinare la Catedrala din Urziceni.

Icoana Maicii Domnului Prodromița, la hramul de toamnă al Catedralei din UrziceniEvenimentul este prilejuit de hramul de toamnă sărbătorirea Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul (9 noiembrie): https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/23982-urziceni-live-incepe-o-noua-serie-de-transmisiuni-video-in-direct-zilnic-40-de-sfinte-liturghii-din-catedrala.html [https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/23982-urziceni-live-incepe-o-noua-serie-de-transmisiuni-video-in-direct-zilnic-40-de-sfinte-liturghii-din-catedrala.html]

În anul 2013 Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Efrem ce păstorește peste Insula Eghina (Grecia) a dăruit credincioșilor din Urziceni o părticică din moaștele sfântului.

Sfântul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai iubiți sfinți de dată recentă, mutarea sa la cele veșnice având loc pe data de 8 noiembrie 1920. Este considerat grabnic ajutător și vindecător de boli grele.

De asemenea, Sfântul Nectarie și-a pus toată nădejdea și neîncetat s-a rugat Maicii Domnului, care l-a izbăvit din necazurile și încercările vieții.

Prin urmare, socotim că aducerea Icoanei Maicii Domnului la praznicul Sfântului Nectarie va aduce prisos de binecuvântare și ajutor de la Împărăteasa Cerurilor.

Preot paroh Bogdan Ionuț Stancu