Statelor Unite li se solicita ridicarea sanctiunilor asupra Siriei

Patriarhul Antiohiei, Ioan X, a încheiat recenta sa vizită în Statele Unite, lansand un apel disperat către liderii americani, de a pune capăt suferințelor din Siria.

Totodata, Patriarhul Ioan X al Antiohiei a facut un apel, pentru gasirea locului in care se afla cei trei lideri creștini răpiți, și de a asigura viitorul creștinismului în această regiune instabilă.

“Mulțumim Statelor Unite pentru poziția pe care a adoptat-o, de a lupta împotriva terorismului. Statele Unite joacă un rol fundamental și important în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm.

Statele Unite sunt o superputere și un mijloc de a fi luate decizii bine recunoscute, un mijloc de a împinge intreaga lume spre gasirea unei soluții pașnice prin dialog”, a spus Primatul, pentru Fox News, intr-un articol intitulat “Sanctiunile ii afecteaza si pe crestini” [ https://www.foxnews.com/world/2017/11/05/syrias-antioch-church-patriarch-us-sanctions-are-hurting-christians-too.html [https://www.foxnews.com/world/2017/11/05/syrias-antioch-church-patriarch-us-sanctions-are-hurting-christians-too.html] ].

“Pe de altă parte, Statele Unite pot face ceva extraordinar, pentru a ajuta oamenii din Siria și a-și putea satisface nevoile lor zilnice”.

În mod special, Patriarhul Ioan X al Antiohiei si-a exprimat dorința ca Statele Unite “să ridice sancțiunile” care “afectează direct poporul Siriei”, inclusiv poporul creștin, care reprezinta o minoritate și care se străduieste să supraviețuiască în tara in care religia sa si-a cunoscut debutul.

Patriarhia Ortodoxă Antiohiană detine 1,1 milioane de membri în Siria și 400 000 în Liban. În plus, detine în jur de 75.000 de credincioși în Statele Unite și alții in întreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.