Reactia Bisericii, la demisia lui Saad al-Hariri: Nimic nu va poate face rau!

Foto: Primul-Ministru libanez demisionar, Saad al-Hariri

Licenta de utilizare: Kremlin.ru [https://www.kremlin.ru] [CC BY 4.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/4.0] ], via Wikimedia Commons

Anunțarea demisiei Primului-Ministru libanez, Saad al-Hariri, in data de 4 noiembrie 2017, în timp ce se afla în capitala saudită, a provocat un val de șoc și o mare îngrijorare în țară și reacții în străinătate. Mai multe despre situatia actuala din Liban, aflati din articolul recent publicat de Mediafax, intitulat: Saad al-Hariri se va întoarce în Liban în două zile [ https://www.mediafax.ro/externe/saad-al-hariri-se-va-intoarce-in-liban-in-doua-zile-16819468 [https://www.mediafax.ro/externe/saad-al-hariri-se-va-intoarce-in-liban-in-doua-zile-16819468] ].

Gravitatea situației l-a determinat pe Mitropolitul ortodox George Khodr (Biserica Ortodoxa a Antiohiei) să transmită un mesaj parintesc turmei sale, cu cateva zile mai tarziu.

Va oferim, mai jos, traducerea mesajului său, publicat pe YouTube.

“Iată, credincioși, cuvintele pe care vi le spun. Nu vă temeți pentru viața aceasta, pentru că ați fost înviati în Iisus Hristos. El este întreaga noastră viață, speranța noastră și biruința noastră asupra morții și a păcatului.

Acesta este motivul pentru care veți continua pe această cale, cu credință fermă, mare și în bună speranță și iubire din belsug.

Nu vă temeti în această lume; nimic nu vă poate face rău, deoarece v-ați pus speranța în Iisus Hristos. Nu vă fie teamă, pentru că El vă dă toată viața, toată speranța și biruința asupra morții și a păcatului.

Păcatul este singurul dușman al omului. Îl veti birui, dacă veti vrea sa fiti cu Domnul. De aceea, nu căutați pacatul, nu-l repetati și nu așteptați nimic de la această lume.

Nu vă faceți griji in ce priveste sănătatea voastra, situația dvs. sau orice alt eveniment special al timpului nostru, deoarece timpul este trecător și numai Domnul Iisus este Inviere din morți.

Fiți o singura inimă, un singur gand atintit spre Cuvantul Evanghelic: el este cunoașterea, el este referința, el este mântuirea.

Deci, în toate astea, fiți uniți. Și nu vă temeți de ceea ce s-ar putea întâmpla cu voi, pentru că nimic nu vă va face rău dacă sunteți în Iisus Hristos.

Uniti-va în har, dragoste și atașament exclusiv față de Evanghelie. Nu așteptați nimic in afara Evangheliei: ea este viața, darul și Impărăția.

Fie ca Domnul Iisus să fie cu voi, de-a pururea. Amin.”

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.