publicat în: Arhivă

Sinodul din Creta: Biserica Rusa a incheiat analiza documentelor semnate in Marele Sinod

Foto: Patriarhul Chiril al RusieiLicenta utilizare: Kremlin.ru [https://www.kremlin.ru] [CC BY 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/3.0] or CC BY 4.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/4.0] ], via Wikimedia Commons

Comisia Sinodală Biblică și Teologică a Bisericii Ortodoxe Ruse a finalizat analizarea documentelor Marelui si Sfantului Sinod Panortodox din Creta.

Sinodul din Creta: Biserica Rusa a finalizat analizarea documentelor semnate in Marele SinodIn aceste zile, la sediul Institutului de Studii Superioare “Sfinții Chiril și Metodiu” din Moscova, Rusia, a avut loc sesiunea plenară a Comisiei Sinodale Biblice și Teologice a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Membrii Comisiei au discutat pe marginea rezultatelor activității lor de analizare a documentelor Sfantului si Marelui Sinod Panortodox din Creta, numit in rapoartele locale cu titulatura: Sinodul celor 10 Biserici Locale, desfasurat în perioada 18-27 iunie 2016 în Grecia.

Textul final adoptat de Comisie în cadrul sesiunii, a fost transmis Sanctitatii Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril.