publicat în: Arhivă

Moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, la Biserica Toma Cozma din Iasi

În zilele de 24 și 25 noiembrie 2017, Biserica Toma Cozma din Iaşi [ https://www.parohiatomacozma.ro/ [https://www.parohiatomacozma.ro/] ] îmbracă haină de sărbătoare, cinstind pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria [https://lacasuriortodoxe.ro/sfanta-mare-mucenita-ecaterina-din-alexandria/] . Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta vineri, 24 noiembrie, la ora 17.00.

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina – Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi Atunci, se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, sâmbătă, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Slujba Vecerniei şi cea a Sfintei Liturghii vor fi urmate de agape frățești organizate cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei Toma Cozma. De asemenea, toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine, prin gustări și pachete cu alimente oferite cu drag. Cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sf. Apostol Toma, precum şi la cele două icoane ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, lucrătoare a multor fapte minunate de-a lungul timpului.

La sarbatoarea Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, de vorba cu parohul Bisericii Toma CozmaPărintele Paroh Mihai Mărgineanu explică: Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin rugăciunile Sfinților Ocrotitori, Apostolul Toma și Mucenița Ecaterina, întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Parohiei noastre, cu Sfânta Biserică înveșmântată în haina luminoasă a Sfintei Liturghii, care s-a oficiat zilnic după Slujba de Resfințire din 8 octombrie şi până astăzi [ vezi: Biserica Toma Cozma din Iasi – emotiile unei istorii [https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/24002-biserica-toma-cozma-din-iasi-emotiile-unei-istorii-de-secole.html] de secole https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/24002-biserica-toma-cozma-din-iasi-emotiile-unei-istorii-de-secole.html [https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/24002-biserica-toma-cozma-din-iasi-emotiile-unei-istorii-de-secole.html] ], dar şi cu podoabele preţioase ale râvnei şi statorniciei creştinilor care au participat în fiecare zi la slujbă.

În plan administrativ, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să finalizăm lucrările de amenajare a platoului pentru festivități din parcul casei parohiale, pe care urmează să delimităm spațiile necesare pentru diversele activități pe care le desfășurăm. Mulțumim Domnului și sfinților noștri ocrotitori, Apostolul Toma și Mucenița Ecaterina, dar și creștinilor care ne-au sprijinit în tot ceea ce facem la biserica banului Toma Cozma”.

Biserica Toma Cozma: 15 ani de activităţi neîntrerupte cu tinerii şi copiii Ca în fiecare an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina marchează începutul înscrierii copiilor și tinerilor de toate vârstele pentru Cursul gratuit de învăţare a colindelor, care se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde susținut de cursanți.

Sărbătoarea Hramului Bisericii Toma Cozma din Iasi, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, consemnează, totodată, şi o frumoasă aniversare: 15 ani de apariţie neîntreruptă a publicaţiei parohiale duminicale „Credinţa şi fapta”, devenită un eficient instrument de informare pentru enoriași, în care este oglindită activitatea spirituală, cultural-filantropică, administrativă pe care o desfășoară Parohia Toma Cozma.