Sfanta Ecaterina si Sfantul Mercurie – LIVE, VIDEO, FOTO 2017 – transmisiune in direct

Maine, sambata, 25 11 2017, la Sarbatoarea Sfintei Mari Mucenite Ecaterina si a Sfantului Mare Mucenic Mercurie – zi a Odovaniei (incheierii) Praznicului Intrarii in biserica a Maicii Domnului – mai multe sfinte lacasuri ortodoxe isi serbeaza hramul.

Iar daca, din editiile noastre anterioare de stiri, ati putut afla deja despre Biserica Toma Cozma din Iasi [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24113-moastele-sfintei-mari-mucenite-ecaterina-la-biserica-toma-cozma-din-iasi.html] [ https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24113-moastele-sfintei-mari-mucenite-ecaterina-la-biserica-toma-cozma-din-iasi.html [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24113-moastele-sfintei-mari-mucenite-ecaterina-la-biserica-toma-cozma-din-iasi.html] ], sfant lacas in care se afla particele din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, astazi revenim cu alte date, de aceasta data din Capitala, pentru a-i indruma pe credinciosi spre bisericile in care se pot inchina la moastele sfinte ale acestor mari sfinti.

Sfanta Ecaterina si Sfantul Mercurie – LIVE, VIDEO, FOTO 2017 – transmisiune in directAstfel, Biserica Belvedere “Sfanta Ecaterina”, din zona “Regie”, ii asteapta pe inchinatori, continuand si in aceasta seara, cat si maine dimineata, cu savarsirea unor slujbe speciale la zi de hram, dupa ce, inca din primele zile ale acestei saptamani, parohienii au participat la evenimente inchinate Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, ocrotitoare a sfantului lacas: marti, bucurandu-se de Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, urmate, miercuri seara, de Slujba Sfantului Maslu si de savarsirea altor rugaciuni de dezlegare, spor si ajutor, dupa am aflat de la Pr. paroh Liviu Popa.

Biserica Sfanta Ecaterina Belvedere detine o icoana mare a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina si o particica din sfintele sale moaste, incluse intr-un medalion asezat chiar in interiorul sfintei icoane.

In aceasta seara, dupa cum mai aflam de la parintele paroh, moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina vor fi purtate intr-o procesiune in jurul sfantului lacas, cu aceeasi ocazie, incepand de la ora 17:00, fiind oficiate Slujba Vecerniei cu Litie si Slujba Acatistului inchinat Sfintei Ecaterina.

Procesiune cu moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina Sfantul lacas Belvedere [https://www.bisericabelvedere.ro/] , inchinat Sfintei Mari Mucenite Ecaterina [ https://www.bisericabelvedere.ro/ [https://www.bisericabelvedere.ro/] ], este amplasat in spatele caminelor studentesti ale Universitatii Politehnica – avand acces atat dinspre cartierul Crangasi (Piata Crangasi), cat si dinspre zona comerciala Orhideea, vizibila si accesibila printr-una dintre zonele de acces rutiere ale Podului Basarab;

Maine, sambata, 25 noiembrie 2017, incepand cu ora 8:30, in Biserica Sfanta Ecaterina Belvedere, vor fi oficiate, la zi de hram, Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, urmate de Slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii.

“Va invitam cu nespusa bucurie, sa praznuim duhovniceste hramul Bisericii Belvedere, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina”, ne marturiseste parintele paroh Liviu Popa, pe usile aflate la intrarea in biserica inchinatorii fiind intampinati de un mesaj la fel de calduros, care aminteste evenimentul deosebit din aceste zile:

“Va asteptam cu dragoste, pentru ca impreuna sa inaltam rugaciuni, multumind lui Dumznezeu pentru toate!“Tot despre Moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, si tot in BucurestiUn alt lacas ortodox, aflat tot in partea de nord a Bucurestiului, in care se gaseste, de asemenea, o particica din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina – zi de sarbatoare pentru cei care poarta numele sfintei mari mucenite, dar si nume derivate precum Calin, Catalina, Catalin, Cati s.a. – este si Paraclisul Sfanta Ecaterina, aflat in spatele Manastirii Casin. Aici, mica particica din Sfintele moaste ale Sfintei Ecaterina se afla asezata intr-o racla, alaturi de o alta racla ce contine o particica din moastele Sfantului Ierarh Nectarie.

Biserica Belvedere “Sfanta Ecaterina” , din zona “Regie” (in spatele caminelor studentesti ale Universitatii Politehnica – spre cartierul Crangasi, o particica din sfintele moaste aflandu-se asezata in icoana mare a Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, care se gaseste permanent in aceasta biserica);

In Paraclisul inchinat Sfintei Eacaterina, aflat in incinta Caminului de copii din sectorul 1, din spatele Manastirii Casin, slujbele se vor desfasura si ele dupa urmatorul program:

– in aceasta seara, in intervalul 16:00 – 19:00 – Acatistul Sfintei Mare Mucenite Ecaterina si Slujba Vecerniei cu Litie;- maine dimineata, sambata, de la ora 8:00 – Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, la ziua de hram inchinata Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, cu pomenirea celor adormiti si mutati la Domnul.

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina din Alexandria, la zi de mare sarbatoareSfanta Mare Mucenita Ecaterina din Alexandria a trait intre anii 287 si 305 – o prințesă fecioară, remarcabila pentru frumusetea si inteligenta sa, martirizată în timpul împăratului roman Maxentius, devenita crestina de la vârsta de 14 ani dupa ce avusese o viziune minunata a Maicii Domnului și a Pruncului Iisus.

Pana la vasta martirizarii sale – de doar 18 ani – Sfanta Mare Mucenita Ecaterina a reusit sa converteasca sute de oameni la creștinism. Dupa uciderea sa, ingerii i-au purtat trupul pana pe Muntele Sinai din Egipt, unde, în anul 549, împăratul Iustinian I al Bizanțului a ridicat renumita Mănăstire din prezent Sfânta Ecaterina.

In articolul de fata, va punem la dispozitie mai multe fotografii-surpriza, realizate in ultimele ore de Redactia de STIRI Lacasuri Ortodoxe, la micuta biserica Paraclis Sfanta Mare Mucenita Ecaterina din Capitala (lacas aflat de mai multi ani in restaurare, in prezent functional intr-un cort de mari dimensiuni, amplasat in aceeasi incinta).

Imagini de la Sfanta Ecaterina – LIVE, VIDEO, FOTO 2017 – transmisiune in directSfanta Mare Mucenita Ecaterina este serbata in Biserica Ortodoxa, in mod special in ziua de 25 noiembrie a fiecarui an, odata cu Sfantul Mare Mucenic Mercurie (in Bucuresti, o particica din moastele Sfantului Mucenic Mercurie se afla, spre inchinare, in Biserica Sfantul Mercurie din cartierul Titan [https://mercurie.ro/index.php/contact/] [ https://mercurie.ro/index.php/contact/ [https://mercurie.ro/index.php/contact/] ]). In aceeasi zi se incheie, de asemenea, si perioada inchinata Praznicului Intrarii in biserica a Maicii Domnului (odovania sarbatorii) – conform calendarului bisericesc ortodox.

IMPORTANT:Asa incat, cu prilejul acestei sarbatori, maine, Slujba Sfintei Liturghii oficiata la Sarbatoarea Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, va fi transmisa video in direct, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe (cu incepere in jurul orei 8:00), la invitatia clericilor slujitori, putand fi urmarita LIVE atat in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe ( www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] si www.lacasuriortodoxe.ro [https://www.lacasuriortodoxe.ro] ), cat si in paginile retelelor web ale partenerilor nostri: Episcopia Sloboziei si Calarasilor www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] (in paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din eparhie) si Arhiepiscopia de Alba Iulia www.reintregirea.ro [https://www.reintregirea.ro] (in paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din eparhie).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.