IPS Mitropolit Ignatie al Pentapolei a trecut la cele vesnice

Inaltpreasfintitul Mitropolit Ignatie de Pentapolis a trecut la cele vesnice, conform unui raport al Patriarhiei Alexandriei [ https://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1337 [https://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1337] ].

Ierarhul s-a mutat la Domnul chiar in ziua de sărbătorire a marelui facator de minuni si ierarh, Sfantul Nectarie din Pentapolis.

IPS Ignatie s-a născut în 1930, purtand numele de mirean George Mandelides, in Edessa. A absolvit Academia Teologică din Atena, în 1952, și a fost hirotonit la treapta diaconatului, în 1968, urmand cea a preoției, în 1969. A fost ridicat la rang de arhimandrit în acelasi an.

A slujit timp de 40 de ani ca predicator, în Sfânta Mitropolie de Larissa, până în 1998.

A slujit și ca asistent pastoral al Arhimandritului Hariton Pnevmatikakis din Congo. El a fost însărcinat cu un grup misionar, în 1997.

IPS Ignatie de Pentapolis a fost ales ca Mitropolit al Africii Centrale, de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Alexandriei, in data de 14 martie 2003.

Acesta se retrasese, din motive de sănătate, pe 4 martie 2010, și a fost ridicat la rang onorific, pe 23 noiembrie, ca Mitropolitul de Pentapolis – “Eparhia Sfantului Nectarie, facatorul de minuni, Episcopul Pentapolisului”.

El și-a continuat slujirea misionară, până în ultima zi a vietii sale.Slujba inmormântarii IPS Ignatie al Pentapolei a fost oficiata la Biserica Sfantul Nicolae Pefkakia, acesta fiind înmormântat in Cimitirul Zographos din Atena, Grecia.

Vesnica sa-i fie pomenirea!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.