Biserica Mantuitorului de pe Muntele Sionului a fost renovata si resfintita

Biserica armeneasca a Mântuitorului, aflata pe Muntele Sion, a fost renovată și arată, conform unui raport oficial, “minunat” [ https://armenian-patriarchate.com/church-of-st-saviours-on-mt-zion/ [https://armenian-patriarchate.com/church-of-st-saviours-on-mt-zion/] ].

Biserica Mantuitorului de pe Muntele Sionului a fost renovata si resfintitaAstfel, sâmbăta trecută, in ziua de 28 octombrie 2017, o slujba a fost oficiata in Biserica Mântuitorului de pe Muntele Sion, iar icoanele existente in aceasta biserică au fost unse cu mir, sfintite de catre Arhiepiscopul-patriarh Nourhan Manougian al Ierusalimului – Patriarhia Armeana Apostolica a Ierusalimului.

In ziua urmatoare, duminica, 29 octombrie 2017, o Sfântă Liturghie a fost oficiata in Biserica Mântuitorului de pe Muntele Sion.

Biserica Mantuitorului de pe Muntele Sion a fost renovata si resfintitaMuntele Sionului este un deal din Ierusalim, aflat chiar în fața zidurilor orașului vechi. Termenul de Muntele Sion (Zion) a fost folosit mai întâi în Biblia Ebraică, pentru cetatea lui David, iar ulterior drept Muntele Templului, insa sensul sau s-a schimbat și este acum folosit ca nume al dealurilor de vest ale Ierusalimului. Într-un sens mai larg, termenul este folosit și pentru întregul tinut al Israelului.

În Noul Testament, Muntele Sion este folosit metaforic pentru a face referire la Ierusalimul ceresc, orașul sfânt și veșnic al lui Dumnezeu:

22. Ci v-aţi apropiat de muntele Sion şi de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc şi de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,

23. Şi de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri şi de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, şi de duhurile drepţilor celor desăvârşiţi,

24. Şi de Iisus, Mijlocitorul noului testament, şi de sângele stropirii care grăieşte mai bine decât al lui Abel. (Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel, 12)

1. Şi m-am uitat şi iată Mielul stătea pe muntele Sion şi cu El o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau numele Lui şi numele Tatălui Lui, scris pe frunţile lor. (Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, 14)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.