Sambata Noua, Tulcea: biserica, resfintita de 7 arhierei ai BOR

Foto: resfintirea Bisericii “Sfantul Gheorghe” din Sambata Noua, judetul TulceaAutor: Valeriu Leonov, Lacasuri Ortodoxe®

Sambata, 4 noiembrie.2017, in Episcopia Tulcii a avut loc resfintirea Bisericii “Sfantul Gheorghe” din Sambata Noua, judetul Tulcea.

Biserica are doua hramuri, cel de-al doilea fiind “Sfantul Ioan Rusul”, dupa cum aflam de la corespondentul nostru voluntar in zona, Valeriu Leonov.

Resfintirea bisericii din Sambata Noua, Tulcea: slujba oficiata de 7 arhierei ai BORSarbatoarea Bisericii Sambata Noua s-a desfasurat dupa urmatorul program:

Vineri 03.11.2017, orele 17:00, a avut loc intampinarea moastelor Sfantului Grigorie Decapolitul, mare facator de minuni, de la Manastirea Bistrita Valcii. Sfintele odoare au fost aduse de o delegatie condusa de I.P.S. Varsanufie, Arhiepiscop al Ramnicului.

Sambata 4 noiembrie 2017, de la orele 8:30, a avut loc resfintirea bisericii din Sambata Noua – Tulcea. La orele 9:30 a inceput Sfanta Liturghie savarsita de un sobor de 7 arhierei, format din :I.P.S. Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului,

I.P.S. Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului,I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,I.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos,P.S. Ignatie, Episcopul Husilor,P.S Andrei, Episcopul Harghitei si Covasnei,P.S. Visarion, Episcopul Tulcii.

Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul, la Sambata Noua, in Episcopia TulciiDupa Sfanta Liturghie, toti participantii la eveniment, barbati, femei si copii au putut trece prin Sfantul Altar al Bisericii nou sfintite din Sambata Noua – Tulcea.

Raspunsurile liturgice au fost date de catre grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Romane, condus de arhidiaconul Mihail Buca, si de grupul Sfantul Ioan Rusul, condus de protopsaltul Marian Bostan.

Invitati de onoare la strana au fost protopsaltii Achilleas Chaldaiakis si Iordanis Diamantidis, din Grecia.

Parintele paroh din localitatea Sambata Noua, este Madalin Iscru.

Sambata Noua, Tulcea: biserica, resfintita de 7 arhierei ai BORBiserica a fost renovata complet, interior si exterior, s-a realizat instalatia de incalzire si s-a refacut pardoseala. De asemenea, Biserica “Sfantul Gheorghe” din Sambata Noua – Tulcea are, de acum, o pictura deosebit de frumoasa, construindu-se aici si o sala de mese, cu o suprafata de 300 de metri patrati.

Mai mult decat atat, intreaga curte a Bisericii din Sambata Noua a fost reamenajata, iat la intrarea in curtea bisericii sa ridicat o frumoasa poarta maramuresana, din lemn.

Monumentul eroilor neamului, din curtea Bisericii Sfantul Gheorghe din Sambata Noua – Tulcea a fost si el restaurat. In articolul de fata puteti vedea mai multe fotografii realizate cu ocazia evenimentului deosebit, la resfintirea Bisericii “Sfantul Gheorghe” din Sambata Noua, judetul Tulcea, realizate de corespondentul Lacasuri Ortodoxe, voluntar Valeriu Leonov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.