Atacul din Las Vegas: Fara Dumnezeu, omul se indreapta spre nebunie

Masacrul comis in Las Vegas, în urma caruia si-au pierdut viața aproximativ 59 de persoane și alte 515 au fost rănite, ocupa inca primele pagini ale ziarelor din intreaga lume.

Intre raniti se afla si un tânăr roman clujean, de 23 de ani. RFI prezenta atacul din Las Vegas ca fiind “cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite”.

Las Vegas: cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor UniteIn urma atacului, Bisericile crestine din Las Vegas au lansat si ele o mișcare de rugăciune, pentru victimele tragediei, sub titlul: “Iisus este singurul care poate vindeca”.

Atacul a fost comis de Stephen Paddock, care aflat la etajul 32 al Hotelului și Cazinoului Mandalay Bay de pe Las Vegas Strip, a deschis focul asupra mai multor zeci de mii de oameni aflati la un concert inscris in Festivalul de muzica country “Route 91 Harvest Festival”.

ISIS a revendicat atacul din Las Vegas, dar nimic nu e sigurStephen Paddock este un multi-milionar ce se ocupa cu afaceri imobiliare. Mai multe articole, ulterior, au semnalat faptul ca gruparea islamista extremista ISIS a revendicat atacul, insa FBI a precizat ca nu exista dovezi in acest sens, conform The Associated Press.

Conform CNN, atacatorul, in varsta de 64 de ani, a fost ucis, dar continua cautarea unei femei cu trăsături asiatice, care se pare ca se afla alaturi de atacator si care a avertizat verbal ca atacul din Las Vegas va fi unul diabolic.

Potrivit agenției de știri Amaq, ISIS ar fi declarat ca “atacatorul din Las Vegas s-a convertit la Islam cu câteva luni în urmă”.

Masacru in Las Vegas: Dumnezeu este alaturi de inimile frante!Donald Trump a descris masacrul ca fiind un “act de rautate pura” si a consolat America, prin cuvintele: “Dumnezeu este alaturi de inimile frante”.Bisericile din Las Vegas s-au reunit luni seara, conform CBN, pentru a se ruga pentru victimele tragediei. Pentru CBN, un expert in securitate a precizat ca atacatorul a incercat ca pagubele sa fie maxime.

Expertul in securitate a mai precizat ca, cel mai probabil, multi dintre cei raniti au capatat leziuni in urma ciocnirilor cu alti oameni in spatiul limitat in care se aflau si din care incercau sa fuga. Cu toate acestea, cei atacati au procedat corect.

Las Vegas: atac terorist… si departarea omului de DumnezeuIn acelasi timp, fondatorul CBN, Pat Robertson, afirma:

“Când nu mai există nicio viziune a lui Dumnezeu, poporul se indreapta spre nebunie. Si am luat de la poporul american viziunea lui Dumnezeu, întreaga idee de recompensă și pedeapsă și de Judecător final al tuturor acțiunilor noastre.

Iar atunci când nu mai există nicio viziune a lui Dumnezeu, poporul se indreapta spre nebunie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.