ZIUA Educatiei 2017, cu Biblia la scoala

Maine, joi, 5 octombrie 2017, este Ziua Educatiei, iar aceasta zi este sarbatorita in diferite moduri. In Romania, spre exemplu, in cateva dintre scoli nu se fac cursuri – in cele din Bucuresti, judetul Giurgiu si Braila – iar in alte parti copiii participa la evenimente care nu se inscriu in programa.

Exista si cazuri in care totul ramane sa se desfasoare, conform programei de invatamant, exact ca intr-o zi obisnuita.

ZIUA Educatiei 2017, cu Biblia la scoalaIn strainatate, insa, exista grupuri de tineri care s-au obisnuiit deja sa serbeze in mod deosebit Ziua Educatiei, de ani de zile, luand totul ca pe o provocare si o marturisire, mai ales daca tinem cont ca libertatea religioasă este din ce in ce mai pusa la indoiala, in special cand vine vorba despre unitatile de invatamant.

Astfel, maine, joi, 5 octombrie 2017, mai mult de jumătate de milion de elevi din SUA vor participa la actiunea “Adu-ți Biblia în Ziua Educatiei” (care in Statele Unite ale Americii se mai numeste si Ziua Scolii).

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.