Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

Patriarhia Moscovei, aflata sub pastorirea Patriarhului Chiril, care este asteptat in urmatoarea perioada sa vina la Bucuresti [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html] https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html] ], a trimis o scrisoare Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, privind raportul Departamentului de Stat al SUA referitor la presupusele încălcări ale libertății religioase în Rusia.

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei MoscoveiStirea de mai sus, privind scrisoarea pe care Patriarhia Rusa i-a trimis-o Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, pe tema respectarii libertatilor religioase in Rusia, a fost data de vice-presedintele Departamentului pe Probleme Externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, Arhimandritul Filaret (Bulekov).

„Scrisoarea a fost inmanată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care urmează să o transmita destinatarului“, a spus acesta, adăugând că nu este vorba despre o „scrisoare deschisă“.Sunt respectate libertatile religioase in Rusia? Șeful Sectorului de activitati-religioase din cadrul Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Ruse, Pr. Dimitri Safonov, declarase anterior, la o conferință de presă, că Biserica Ortodoxa Rusa pregătește o scrisoare adresata lui Tillerson, referitoare la „raportul partial“ privind libertățile religioase din Rusia și ignorarea totală a persecuției la care este supusa Patriarhia Moscovei in Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit Pr. Filaret, după ce Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va primi scrisoare, va urma publicarea unui raport pe site-ul web al Departamentului pentru Afaceri Externe al Bisericii, „privind poziția fundamentală a Bisericii Ruse asupra raportului [partial privind respectarea libertatilor religioase in Rusia – LO], asa cum a fost amintita în scrisoare”.

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei MoscoveiÎn mod special, scrie Departamentul de Probleme Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, raportul „nu menționează numeroasele biserici arse, preoții bătuți și legislatia pe care o pregateste Ucraina, care este complet discriminatorie la adresa tuturor asociațiilor religioase care nu au sediul propriu în Ucraina” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Va reamintim ca, in urma cu cateva zile, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat ca Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse va veni in Romania, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html] https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html] ].

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.