Crucile ortodoxe dispar de pe produsele germane: Weideglück Sahne Joghurt tine pasul cu ERIDANOUS de la LIDL

Foto: cruci pe bisericile ortodoxe din SantoriniDupa ce crucile ortodoxe de pe produsele marca ERIDANOUS, a companiei nemtesti LIDL, au disparut, nascand astfel un val de proteste din partea credinciosilor, odata ce firma continua totusi sa se foloseasca de imaginea bisericilor ortodoxe grecesti in vanzarea propriilor produse, o noua aparitie asemanatoare redeschide discutiile pe aceeasi tema.

Weideglück Sahne Joghurt, fara cruci pe cutiile de iaurtDe curand, s-a constatat că pe ambalajele produsului “Weideglück Sahne Joghurt nach griechischer Art”, al Weideglück – Milchwerke Schwaben, nu se afla, de asemenea, crucile ortodoxe.

Ca si in primul caz, sfintele cruci apareau, in imaginea originala, pe cupolele albastre ale binecunoscutelor biserici ortodoxe din Santorini.

Noua remarca apartine credinciosilor, fiind raportata de Manfred K. Böhm – din cadrul OCP News Service [ https://theorthodoxchurch.info/blog/news/orthodox-cross-removed-from-the-cover-of-weidegluck-product/ [https://theorthodoxchurch.info/blog/news/orthodox-cross-removed-from-the-cover-of-weidegluck-product/] ] – din calitatea sa de corespondent aflat in Germania.

Produsul Weideglück Sahne Joghurt de la Weideglück este si el comercializat în mai multe țări europene.

Motivul care ar putea sta in spatele acestei noi decizii, ar putea fii tot teama de a nu-i jigni pe reprezentantii altor religii, cel putin asa lasase sa se inteleaga, anterior, vizavi de produsele Eridanous.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.