Manastirea Ghighiu a fost vizitata de Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II

Patriarhul siriac Mor Ignatius Aphrem II a vizitat Manastirea Ghighiu din Romania, in cadrul unei vizite oficiale pe care acesta a desfasurat-o in tara, in urma cu putin timp, scapand vigilentei presei romanesti. Despre aceasta vizita a Patriarhului siriac Mor Ignatius Aphrem II in Romania, ati putut afla mai multe din articolul pe care l-am intitulat: Vizita istorica in Romania: Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II primeste Premiul Constantin Brancoveanu [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24007-vizita-istorica-in-romania-patriarhul-siriac-ortodox-efrem-ii-primeste-premiul-constantin-brancoveanu.html] [ https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24007-vizita-istorica-in-romania-patriarhul-siriac-ortodox-efrem-ii-primeste-premiul-constantin-brancoveanu.html [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/24007-vizita-istorica-in-romania-patriarhul-siriac-ortodox-efrem-ii-primeste-premiul-constantin-brancoveanu.html] ], fiind pentru intaia data cand un Patriarh Siro-Ortodox viziteaza si slujeste in Romania, oficiindu-se, in acelasi timp, prima Sfanta Liturghie oficiata vreodata in limba aramaica in tara noastra. Cu ocazia vizitei, Patriarhul siriac Mor Ignatius Aphrem II a primit “Premiul Brancoveanu 2017” al Fundației Alexandrion.

Manastirea Ghighiu, vizitata de Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II Informatia ne-a fost oferita chiar de catre biroul oficial de presa al Patriarhiei Ortodoxe Siriace a Antiohiei [printr-un raport intitulat: Vizita la Manastirea Ghighiu din Romania [https://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/] https://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/ [https://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/] ].

La binecunoscuta Manastire Ghighiu, aflata in imediata apropiere a Ploiestiului [ vezi site oficial: Manastirea Ghighiu [https://www.manastireaghighiu.ro/] https://www.manastireaghighiu.ro/ [https://www.manastireaghighiu.ro/] ], Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II a fost primit chiar de catre maica stareta. Patriarhul a fost însoțit de: Mor Teofil Georges Saliba, Arhiepiscop de Muntele Liban și Tripoli, Mor Dionysius Issa Gurbuz, Vicar Patriarhal de Elveția și Austria, Mor Selwanus Boutros Al-Nehmeh, Arhiepiscop de Homs, Hama și Imprejurimi, Mor Timotheos Matta Al-Khoury, vicar patriarhal al Arhiepiscopiei Patriarhale din Damasc, precum și de mai mulți clerici și credincioși.

Manastirea Ghighiu, vizitata de Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II a vizitat, mai intai, biserica mănăstirii și le-a binecuvantat pe maicile care vietuiesc aici. Apoi, Patriarhul a făcut un tur al mănăstirii, în care, atat acestuia cat si delegatiei insotitoare, le-a fost prezentata istoria mănăstirii, în special istoria Icoanei Maicii Domnului “Siriaca”, datand din secolul al XVI-lea si fiind adusă la Mănăstirea Ghighiu, din Bhamdoun, in anul 1958.

Mai multe despre istoria acestei sfinte icoane facatoare de minuni puteti gasi accesand pagina dedicata acesteia, de pe site-ul web oficial al Manastirii prahovene Ghighiu: [ https://www.manastireaghighiu.ro/index.php/icoana [https://www.manastireaghighiu.ro/index.php/icoana] ]

Bhamdoun este un oraș din Liban, aflat la 23 de kilometri de Beirut, pe drumul principal care duce la Damasc, situat la o altitudine de 1.150 de metri. Populația orasului Bhamdoun este în majoritate creștin ortodoxa.

Mai multe fotografii realizate in cadrul vizitei Patriarhului siriac Ignatius Aphrem II la Manastirea Ghighiu din Romania, puteti vedea pe pagina de aici: https://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/ [https://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/] . [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-10/manastirea-ghighiu-a-fost-vizitata-de-patriarhul-siriac-ignatius-aphrem-ii.JPG]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.