Transilvania. Relatii interetnice in Tara de dincolo de padure si amprenta saseasca

Sub titlul Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, Muzeul ASTRA si Muzeul Național Brukenthal organizeaza o expozitie inedita cu numeroase piese de patrimoniu, peste 100 la numar.

Relații interetnice în Transilvania. Amprenta săsească asupra ,,Țării de dincolo de pădure”Expozitia va fi inaugurata maine, duminica, 22 octombrie 2017, urmand sa fie deschisa publicului pana in data de 12 noiembrie a aceluiasi an. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe® se afla pe afisele care promoveaza actiunea, fiind partener media oficial al evenimentului dedicat relatiilor interetnice din Transilvania.

Despre cele 100 de obiecte de patrimoniu, aflate in colectiile celor doua muzee amintite mai sus, organizatorii expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure” ne-au dezvaluit ca va fi vorba despre piese atat ceramice, cat si textile, unele dintre acestea fiind mai vechi de 400 de ani.

Regiunea istorica aflata in zona centrala a Romaniei, Transilvania (Trans-silva – Dincolo de padure), incluzand 10 judete – Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu – revine, si prin acest eveniment, in centrul atentiei.Transilvania. Relatii interetnice in Tara de dincolo de padure si amprenta saseascaIntr-un interviu acordat pe tema lansarii expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure, George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, a amintit ca aceasta va fi centrata pe omul de rand transilvanean si in niciun caz pe evenimente mari sau personalitati ale vremurilor din trecut.

“Expoziția Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure” este una dedicată nu marilor evenimente și personalități, ci vieții cotidiene a omului de rând”.

Amintind, prin urmare, aceasta abordare la nivel microistoric și etnografic a istoriei relatiilor interetnice din Transilvania, George Tomegea mai aminteste faptul ca, “din multitudinea de abordări posibile” a fost aleasa aceea care sa fie “concentrată pe elementele care au definit spațiul săsesc familiar al ultimelor secole, de la spațiul casnic, la cel rural și urban”.

“La fel, sau poate chiar mai mult, ca în alte zone alei Europei, Transilvania a găzduit din cele mai vechi timpuri un amalgam de populații, toate punându-și amprenta asupra istoriei și evoluției zonei, cu ecouri până în ceea ce vedem și cunoaștem astăzi”, a mai declarat directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Nu va mai ramane decat sa vizitati expoziția Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, al carei vernisaj, dand curs invitatiei organizatorilor evenimentului, va avea loc in aceasta duminica, 22 octombrie 2017, la ora 11:30, în Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21 – Sibiu).

In articolul de fata, gasiti, de asemenea, afisul legat de lansarea expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, pus la dispozitie de Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Muzeului ASTRA din Sibiu. [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-10/transilvania-relatii-interetnice-in-tara-de-dincolo-de-padure-si-amprenta-saseasca.JPG]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.