Mitropolitul Nifon de Targoviste, in Malta: dialog intre anglicani si ortodocsi, la Sliema. Raport oficial

Foto: Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi, Malta 2017Sursa: Orthodoxie.com [https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/] Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi a emis, in aceste zile, un comunicat, pe tema recentei intruniri care a avut loc la Sliema, in Republica Malta, in perioada 14-21 octombrie 2017.

Comunicatul aminteste ca lucrarile Comisiei au fost punctate de rugaciuni zilnice, asistandu-se la Euharistia duminicală în Catedrala Anglicană Sfantul Pavel si oficiindu-se Sfanta Liturghie in Biserica grec-ortodoxă Sfantul Gheorghe, din Valletta, aparținând Mitropoliei de Italia și Malta – dupa cum informeaza revista Orthodoxie.com [Communiqué de la Commission internationale pour le dialogue théologique entre anglicans et orthodoxes [https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/] https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/ [https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/] ].

Ecumenism: dialog intre anglicani si ortodocsi, in Malta. Noul raport oficial pe 2017După cum se convenise la ultima reuniune, din Armagh, Comisia a continuat să-și dezvolte înțelegerea teologică asupra persoanei umane.

În acest an, Comisia s-a concentrat asupra unor aspecte complexe și urgente legate de mediu, ecologie și viața, dezbatand in plen 4 documente principale care se ocupă de aceste aspecte, fiind exprimate comentariile privind aceste documente, de fiecare dată de catre un membru anglican și altul ortodox.

Conform comunicatului oficial, Comisia a observat că, în cadrul discuțiilor, s-a “atins un nivel semnificativ de convergență teologică în ceea ce privește aceste aspecte”.

Activitatea Comisiei va continua în octombrie 2018, următoarea întâlnire intre anglicani si ortodocsi urmand sa se desfasoare in Cipru, gazda fiind Biserica ortodoxa a Ciprului.

Comunicatul oficial al Comisiei internationale pentru dialog teologic intre ortodocsi si anglicani a fost semnat si de Mitropolitul Nifon de Targoviste, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane in cadrul Comisiei de Dialog intre Ortodocsi si Anglicani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.