Catedrala Mantuirii Neamului apare pe RTL: cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii (video)

“O catedrala record este in constructie la Bucuresti” – asa incepe un scurt reportaj publicat de serviciul belgian RTL, precizand ca, odata terminata, Catedrala Mantuirii Neamului va fi cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii.

Catedrala Mantuirii Neamului apare pe RTL: cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii (video)Raportul in cauza, aparut pe RTL Info, este intitulat “O catedrala titanică este în construcție la București: deja imensă, se afla doar la jumătate din înălțimea sa finală [https://www.rtl.be/info/monde/europe/une-cathedrale-titanesque-est-en-construction-a-bucarest-deja-immense-elle-n-est-qu-a-la-moitie-de-sa-hauteur-finale-962803.aspx] ” [ https://www.rtl.be/info/monde/europe/une-cathedrale-titanesque-est-en-construction-a-bucarest-deja-immense-elle-n-est-qu-a-la-moitie-de-sa-hauteur-finale-962803.aspx [https://www.rtl.be/info/monde/europe/une-cathedrale-titanesque-est-en-construction-a-bucarest-deja-immense-elle-n-est-qu-a-la-moitie-de-sa-hauteur-finale-962803.aspx] ].

Trecand de amplasarea in spatiu a obiectivului pe care focalizeaza, luand ca reper Casa Poporului, materialul video aminteste ca inaltimea turlei pricipale, denumită “Pantocrator”, masoara 120 de metri.

Numarul lucratorilor implicati in realizarea constructiei – “600 de persoane” – si termenul final “30 noiembrie 2018, când va fi inaugurata” nu lipsesc din prezentarea video a Catedralei Mantuirii Neamului – despre care se aminteste ca va fi cea de-a “doua ca marime din Europa, după Bazilica Sfantul Petru din Roma”.

Catedrala Mantuirii Neamului apare pe RTL: cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii (video)Videoclipul, care dureaza doar un minut, mai precizeaza ca in Catedrala vor incapea 5.000 de oameni, cladirea urmand sa aiba utilizat un spatiu de 4.000 de metri pătrați (din suprafata utila totala de 7200 metri patrati).

Cladirea Catedralei Mantuirii Neamului, care va avea intr-un final, conform RTL 600 de ferestre si peretii imbracati in mozaicuri, ale carei clopote – 7 la numar – vor fi montate in aceasta iarna – va costa Biserica Ortodoxa din Romania aproape 100 de milioane de euro, conform realizatorilor reportajului.

“Până în prezent au fost utilizate peste 100.000 de metri cubi de beton, peste 40.000 de tone de armare și 8.000 de metri cubi de ciment”, se mai aminteste in raportul video destinat Catedralei Mantuirii Neamului.Mai jos, va prezentam materialul video dedicata Catedralei Mantuirii Neamului, publicat de serviciul belgian al RTL:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.