Drumetind pe Sfantul Munte – cu John McKinney, povestiri ale calugarilor si minuni pe calea Muntelui Athos

Foto: Coperta – Drumetind pe Sfantul Munte, de John McKinney

După ce a scris treizeci de cărți despre drumeții, John McKinney, cunoscut sub numele de “The Trailmaster”, a fost forțat de evenimente extraordinare să trăiască – apoi să scrie despre – o odisee, care l-a condus la o mănăstire îndepărtată de pe Sfantul Munte Athos, in Grecia.

Drumetind pe Sfantul Munte – Povestiri despre calugari si minuni pe calea Muntelui AthosVolumul “Drumețind pe Sfântul Munte” [Hiking the Holy Mountain] reda progresul și eșecurile lui John in aceasta calatorie dar și în interiorul sau, amintind o serie de evenimente miraculoase care au avut loc in Sfantul Munte și în afara Sfântului Munte.

Prietenul său, Spiro, i s-a alăturat lui John McKinney în călătorie, ajungand sa formeze astfel un cuplu ciudat de drumetie. Spiro era un creștin grec-ortodox și vorbea fluent limba greaca, în timp ce despre John McKinney nu se puteau spune asemenea lucruri. Spiro credea în puterea facerii de minuni, a sfinților și icoanelor, în timp ce John McKinney era un sceptic care se îndoia de toate minunile.

“Am fost un pelerin cel putin, ca să spun asa”, recunoaște scriitorul veteran in drumeții, John McKinney.

“Dar, un lucru pe care l-am învățat pe toata perioada acestui traseu, este că pe această cale uimitoare pe care o numim viață, suntem deseori obligați să ne schimbăm direcția”.

Drumetind pe Sfantul Munte – cu John McKinney, povestiri despre calugari si minuni pe calea Muntelui AthosÎn calitate de cronicar la Los Angeles Times, John McKinney, avusese un scop initial pentru drumetia sa: să facă excursii în jurul Sfântului Munte și să scrie despre Muntele Athos, ca despre o destinație pentru drumeții, o aventură pentru entuziaștii în aer liber.

Ceea ce a întâlnit, insa, acolo, a fost o grupare de călugări greci și ceva neașteptat: un botez care i-a schimbat viața și o minune care a condus la adoptarea fiului său.

Năucitoarea naratiune “Drumeție pe Sfântul Munte” este o poveste unică despre sfinți și icoane, tradiții vechi și credință, dar și despre familia de astăzi.

Drumetind pe Sfantul Munte – John McKinney”Ceea ce am învățat, este cât de greu este să afli – și cât de ușor este să pierzi – calea dintre Cer și pământ”, declară autorul.Cartea “Drumețind pe Sfantul Munte”, la un pret de 16.95$, este disponibila pe Amazon, cat si pe TheTrailmaster.com [https://trailmasterstore.com/hiking-the-holy-mountain/] [ https://trailmasterstore.com/hiking-the-holy-mountain/ [https://trailmasterstore.com/hiking-the-holy-mountain/] ] – un site personal al autorului, de pe care puteti afla mai multe informații despre cărțile lui John McKinney.

John McKinney, cunoscut sub numele de “The Trailmaster”, este autorul a 30 de cărți despre drumeții. Un avocat pasionat de drumeții și de nevoia de reconectare la natura, John trăiește și scrie în Santa Barbara, California.

In articolul de fata, va oferim si un film de prezentare a noii sale carti: Drumetind pe Sfantul Munte – John McKinney.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.