Catedrala Mitropolitana din Kalavrita a fost sparta

Foto: Catedrala Mitropolitana din Kalavrita – Grecia

Licenta de utilizare: By Matěj Baťha (Own work) [CC BY-SA 2.5 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5] ], via Wikimedia Commons

Mitropolia de Kalavrita și Aegialia este o Mitropolie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, iar regiunea sa este formată din cele două foste provincii Kalavrita și Aegialia. Mitropolia există în forma sa actuală incepand din anul 1922.

Catedrala Mitropolitana din Kalavrita a fost spartaMartea trecuta, conform informatiilor aparute in revista greceasca Vima Orthodoxias [ https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/dierrixan-to-mitropolitiko-nao-kalavryton/ [https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/dierrixan-to-mitropolitiko-nao-kalavryton/] ] Catedrala Mitropolitana din Kalavrita a fost sparta.

Politia din Kalavryta a facut cercetari in vederea gasirii faptasilor, mai ales ca sfantul lacas ortodox inchinat Adormirii Maicii Domnului este situat în centrul orașului, deci intr-o zona foarte populata.

Catedrala Mitropoliei de Kalavrita a fost spartaAtacatorii au reusit sa fure din Sfantul Altar mai multe obiecte liturgice, scapand fara ca vreo persoana sa ii surprinda. Furtul a fost descoperit abia vineri.

Conform aceleiasi publicatii, ofițerii de politie au fost alertati de către responsabilul catedralei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.