Un nou START LIVE in Cupa Shagya Romania 2017 Buciumeni-Buftea – DUMINICA: Competitia Internationala de Anduranta Ecvestra

VEZI pe aceasta pagina, astazi, 24 septembrie 2017, incepand cu ora 07:00, VIDEO transmisiunea in direct a STARTULUI Competitia Nationala si Internationala de Anduranta Ecvestra Cupa Shagya 2017, care se desfasoara anul acesta in Buciumeni, Buftea, dupa ce ieri, la aceeasi ora matinala, se dadea startul intr-un alt “maraton” al cailor, la nivel de Campionat Balcanic.

Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, este partener media oficial al evenimentelor si unic difuzor LIVE in media al acestuia. IN materialului video de fata, veti putea surprinde aun interviu acordat in exclusivitate, la orele diminetii, de Viorel Dabija, Serviciului de presa Lăcașuri Ortodoxe, legat de evenimentul de astazi. Transmisiunile in direct vor continua pe tot parcursul zilei, in paginile Lăcașuri Ortodoxe.

Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al Concursul National si International de Anduranta Ecvestra, Cupa Shagya Buftea, 2017.

Competitia Nationala si Internationala de Anduranta Ecvestra Cupa Shagya 2017, Buciumeni, Buftea, de astazi, se desfasoara pe mai multe categorii si lungimi de traseu, cea mai grea categorie anuntandu-se cea care se va derula pe distanta de 120 de Km.

CUPA SHAGYA 2017: Harta traseului Competitiei Nationale si Internationale de Anduranta Ecvestra, Buftea (40-120km)

Pe parcursul traseului, se gasesc mai multe puncte veterinare, de verificare a cailor.

Cursa de anduranta ecvestra CUPA SHAGYA 2017 este un sport ecvestru bazat pe curse controlate, pe distanțe lungi. Este una dintre competițiile internaționale recunoscute de FEI. Există curse de anduranță ecvestra organizate la nivel mondial.

Rezistența (Anduranta) ecvestra este mai puțin formală decât multe alte concursuri ecvestre, iar călăreții își aleg hainele cat mai confortabil. AERC nu are alte cerințe în ceea ce privește echipamentul, decât că le solicita călăreților juniori să poarte o cască. Cu toate acestea, pot exista anumite cerințe, cum ar fi utilizarea unei căști sau a unei protecții împotriva copitei, dar aceste informații sunt de obicei incluse în regulamentele proprii. La competițiile FEI, călăreții trebuie să poarte o cască ecvestră, pantaloni de călărie sau cămăși de echitatie, încălțăminte corectă și o cămașă cu guler.

LIVE Broadcast – Cupa Shagya Romania 2017 Buciumeni-Buftea – LIVE START la Competitia Internationala si Nationala de Anduranta EcvestraRiderii care concurează în cursele CEI trebuie să respecte o greutate minimă de 75 de kilograme cu tot șa. În cazul în care călărețul și echipamentele cântăresc sub aceasta greutate, este obligat să poarte la el greutati.

Trebuie mentionat ca se organizeaza două tipuri principale de călărie pe distanțe lungi, călărie competitivă și plimbări de echitație.

Într-o cursa de anduranță, calul câștigător este primul care traversează linia de sosire, dupa ce se oprește periodic pentru a trece un control veterinar care apreciaza daca animalul se afla în stare bună de sănătate și este potrivit pentru a continua cursa..

În Statele Unite, cele mai multe curse ecvestre de anduranță se desfasoara pe o lungime de 160 km. Se organizeaza, insa, si curse mai scurte, limitate, denumite Rides Limited (LD), pentru călăreții noi in sport sau pentru care sunt instruiti caii tineri. Cu toate acestea, Cursele Limitate au evoluat într-o competiție proprie, în care participă și mulți rideri și cai cu experiență.

LIVE VIDEO Broadcast Shagya Cup Romania 2017 Buciumeni-Buftea – DUMINICA s-a dat startul in Competitia Internationala si Nationala de Anduranta EcvestraCursele mai lungi, de obicei, dureaza mai multe zile. Ca și în cazul maratonului uman, totusi mulți dintre călăreți au ocazia astfel si se vor bucura nu neaparat de rezultat, ci mai ales de îmbunătățirea performanțelor personale – in acest caz ale calului – și să considere incheierea cursei, adica parcurgerea intregii distante, ca pe un rezultat de “victorie”.

Orice rasă poate concura la astfel de curse, insa cea Araba domină, în general, nivelurile de vârf, datorita rasei și abilităților naturale de anduranță.

La nivel mondial, regulile variază. Cursele ecvestre de anduranță se pot desfasura pe orice distanță, deși rar depasesc 160 km pentru o competiție care sa dureze o zi.

Sediul Federatiei pentru Sporturi Ecvestre (FEI) se află în Lausanne, Elveția. Un cod de conduită al FEI protejează bunăstarea cailor împotriva abuzului fizic sau a dopajului.

Istoricul curselor de anduranta ecvestra – rezistenta a cailor

Cupa Shagya Romania 2017 Buciumeni-Buftea – LIVE START in Competitia Internationala si Nationala de Anduranta Ecvestra

Deși nevoia de a călători pe distanțe lungi a existat inca de la domesticirea calului, cursa de anduranță, ca activitate organizată, a fost inițial dezvoltată în Statele Unite, pornind de la cavaleria europeană (în special în Primul Război Mondial) și de la testari ale programelor de reproductie care presupun verificarea capacitatii transportarii a 140 kg, pe o distanta de 160 km, într-o singură zi. Cursa de anduranță organizată ca sport formal a debutat în 1955, printr-o cursa devenita în curând cunoscută sub numele de Cupa Tevis. Cursa de anduranță a fost adusă în Europa în anii 1960.

Determinarea câștigătorului in cursele de anduranta ecvestra

Cupa Shagya Romania 2017 Buciumeni-Buftea – LIVE START la Concursul de calarie International si National – Anduranta Ecvestra

Conform regulilor FEI (si AERC), primul cal care trece linia de finish și trece verificarea testarii veterinare ca fiind “potrivit pentru a continua”, este câștigătorul. Conform regulilor curselor competitive și de anduranță din unele națiuni, câștigătorul este determinat de o combinație intre viteză și rata de recuperare a calului, sau de un standard impus.

Premii suplimentare se acordă, de obicei, celor mai bine-condiționați cai, care termină în top 10, pentru distanțe de 80 km sau mai mult. Acordarea celei mai bune condiții, sau a Premiului “BC” (Best Conditioned), este, în general, mai apreciată decât finalizarea pe un prim loc a cursei, deoarece este determinată de o combinație intre viteză, greutate purtată și scorurile veterinare. Astfel, un cal care a terminat pe locul patru, dar care are un călăreț mai greu decât cel care a terminat pe primul loc, avand scoruri egale veterinare, are o șansă bună de a câștiga Premiul BC.

Cupa Shagya Romania 2017 Buciumeni-Buftea – S-a dat startul in Competitia Internationala si Nationala de Anduranta EcvestraCategorii si tipuri de concurs

Anduranta (rezistenta) ecvestra a devenit o disciplină recunoscută în FEI în 1978, iar organizația internațională a stabilit de atunci reguli privind bunăstarea calului, drept prioritate de vârf.

Concursurile internaționale de o zi sunt lungi de de 40-160 km. Concursurile de mai multe zile se desfasoara pe distante mai mari, dar au limite zilnice de distanță. Cele care sunt recunoscute FEI se încadrează în următoarele categorii:

CEI * (o stea): distanța medie minimă în fiecare zi este de 80-119 km;

CEI **: 120-139 km într-o zi sau 70-89 km pe zi în decurs de două zile;

CEI ***: 140-160 km într-o zi sau 90-100 km pe zi pe parcursul a două zile sau 70-80 km pe zi, trei zile sau mai mult;

CEI ****: Senior Championships (Campionate Senior) de minim 160 km într-o singură zi, Horse Young. Championships pentru 7 ani – distanța maximă 130 km, Championships Junior și Young Rider de minimum 120 km, maxim 130 km într-o singură zi (Lăcașuri Ortodoxe – partener media oficial al evenimentelor)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.