Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, Ioan X, invitat la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei

În aceste zile, Primatul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, Patriarhul Antiohiei și Întregului Orient, Ioan al X-lea Yazigi a fost invitat sa participe la centenarul restaurării Patriarhiei in Biserica Ortodoxă Rusă.

Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea PatriarhieiInvitatia a fost facuta de catre Mitropolitul Ilarion, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, care s-a deplasat personal in Liban. Mitropolitul a fost primit in Liban de catre Mitropolitul ortodox al Beirutului, Ilie.

Invitatia a fost formulata in numele Preafericitului Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril.

Patriarhul Ioan X al Antiohiei și-a exprimat recunoștința față de Biserica Ortodoxă Rusă, pentru ajutorul acordat de catre aceasta din urma creștinilor victime ale războiului din Siria.

100 de ani in Patriarhia Rusa: centenarul restaurarii Patriarhiei Bisericii Ortodoxe RuseÎntâlnirea s-a axat, de asemenea, pe posibila dezvoltare a cooperării intre Patriarhiile Antiohiei și Moscovei în domeniul educației religioase.

Va reamintim ca, la inceputul lunii decembrie, o serie de manifestari speciale se vor derula la Moscova, cu ocazia impliniri a 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Ruse.

La evenimentele ce se vor desfasura la implinirea celor 1000 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse au mai fost invitati, de asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Preafericitul Părinte Ieronim.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.