CRAIOVA: La Salonul National de Restaurare 2017, de doua ori Marele Premiu revine Muzeului ASTRA

Craiova 2017: Salonul National de Restaurare

În cadrul „Salonului Național de Restaurare 2017 – Gala Restaurării românești”, ediția a XVI-a, eveniment care a avut loc la Muzeul Olteniei Craiova, au fost expuse peste 115 piese ce provin din colecțiile a peste 25 de instituţii muzeale și colecţii particulare din ţară.

Muzeul ASTRA din Sibiu a câștigat două premii importante: Marele Premiu – Restaurare lemn (Gabriela Diaconu), Marele Premiu – Restaurare icoane pe sticlă (Anamaria Floca).

Muzeul ASTRA premiat la Craiova: Salonul National de Restaurare 2017,,Salonul Național de Restaurare este cea mai importantă acțiune de acest gen din țară”, a marturisit Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, despre Salonul National de Restaurare 2017, desfasurat la Craiova.

“Faptul că Muzeul ASTRA câștigă an de an premii importante în cadrul acestei competiții profesionale confirmă eforturile care se întreprind aici în acest domeniu”, a declarat Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Muzeul ASTRA Sibiu.

CRAIOVA: Cine sunt premiantele Salonului National de Restaurare Craiova 2017Gabriela Diaconu este expert restaurator lemn policrom și Anamaria Floca este restaurator pictură (icoane pe lemn și icoane pe sticlă) în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.

La Salonul Național de Restaurare organizat la Craiova, lucrările restaurate de cele două specialiste au fost:

„Birou de salon stil Regence” (1710-1730), Deținător: Academia Română, Colecția „George Călinescu” [lucrare pentru care Muzeul ASTRA Sibiu a fost premiat la Salonul National de Restaurare Craiova 2017];Icoană pe sticlă „Arhanghelul Mihail” (1806), Deținător: Muzeul ASTRA Sibiu; [lucrare pentru care Muzeul ASTRA Sibiu a fost premiat la Salonul National de Restaurare Craiova 2017]Icoană pe sticlă „Bunavestire” (1862), Deținător: Muzeul ASTRA Sibiu; [lucrare pentru care Muzeul ASTRA Sibiu a fost premiat la Salonul National de Restaurare Craiova 2017]Info text, cu privire la Salonul Național de Restaurare organizat la Craiova: Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu – Muzeul ASTRA Sibiu

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe® este partener media oficial al Muzeului ASTRA Sibiu.

Craiova este municipiul de reședință al județului Dolj, Oltenia, România. [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-09/craiova-la-salonul-national-de-restaurare-2017-de-doua-ori-marele-premiu-revine-muzeului-astra.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-09/craiova-la-salonul-national-de-restaurare-2017-de-doua-ori-marele-premiu-revine-muzeului-astra-1.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/2017/09/30-07-06-54.385073 craiova Gabriela Diaconu Marele premiu Restaurare lemn.JPG]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.