STIRE SOC: ISIS neaga ca i-a rapit pe cei doi Mitropoliti ortodocsi

Pe parcursul negocierilor recente cu Hezbollah-ul și Armata Siriană, organizația teroristă islamista ISIS a negat că i-ar fi răpit pe Mitropolitul grec-ortodox Paul de Alep și Mitropolitul ortodox oriental Johanna Ibrahim in data de 22 aprilie 2013, raportează vimaorthodoxias.gr [https://www.vimaorthodoxias.gr] .

STIRE SOC: cei doi Mitropoliti ortodocsi de Alep nu au fost rapiti de ISISHezbollah-ul și Armata Siriană au prins recent 300 de teroriști din Statul Islamic, pe Muntele Qalamoun, la granița dintre Liban și Siria. Confruntați cu riscul exterminării totale, teroriștii au fost forțați să se predea.

Acordul cu acestia a inclus retragerea celor 300 de teroriști, cu familiile lor, în total 600 de persoane, din zona Deir-ez-Zor, și predarea de către ISIS a trupurilor a 8 soldați libanezi capturati și executați de către jihadiști în 2014 în atacul lor asupra orașului Arsal. S-a mai solicitat ISIS predarea unui soldat captiv al Hezbollah.

Din nou in ALERTA, dupa negocierile cu ISIS: Noi nu i-am rapit pe cei doi Mitropoliti ortodocsi de Alep!Negocierile au fost conduse de șeful Serviciului de Informații al Libanului, Generalul Abbas Ibrahim, care le-a raportat jurnaliștilor că discuțiile au inclus si soarta celor doi mitropoliti răpiți, dar ISIS a asigurat că nu i-a răpit și ca nu știe nimic despre acestia.

“Acum revizuim dosarul lor, luand-o de la inceputuri, pentru a determina care dintre parti i-a rapit. Cred că Statul Islamic spune adevărul, pentru că este în colaps și în timpul negocierilor a fost sub presiune, așa că nu pot ascunde nimic”, a spus Ibrahim.

STIRE SOC: ISIS neaga ca i-a rapit pe cei doi Mitropoliti ortodocsiDe asemenea, pare puțin probabil ca Statul Islamic să aibă vreun interes să ascundă adevărul despre cei doi mitropoliti ortodocsi răpiți, deoarece acordul era foarte favorabil gruparii: daca i-ar fi predat pe cei doi mitropoliti, vii sau morți, ISIS ar fi salvat, la schimb, 300 de rebeli din fata riscului mortii.

Aceasta ne conduce la concluzia că cei doi episcopi au fost răpiți de Al-Qaeda, care fie îi pastreaza in captivitate, fie i-a executat în zona Idlib a Siriei. Mitropolitul Paul (Pavel) a reușit să transmită un mesaj cu telefonul său, afirmând că au fost răpiți de Al-Qaeda și că se aflau pe drumul spre Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

RASTURNARE DE SITUATIE: ISIS neaga ca i-a rapit pe cei doi Mitropoliti ortodocsiDescoperirea adevărului despre răpirea mitropolitilor ortodocsi de Alep s-a dovedit a fi, pana in prezent, foarte dificilă. Mufti-ul suprem al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun, a susținut anterior că militanții ceceni și agențiile de informații turcești ar fi fost implicati în răpirea celor doi lideri creștini.

Generalul Abbas Ibrahim raporta, la randul sau, în octombrie 2013, că locul captivitatii celor doi mitropoliti rapiti ar fi fost aproape descoperit și că “au început negocierile pentru eliberarea lor. În prezent, ținem negocieri indirecte cu răpitorii și acest lucru este foarte important pentru atingerea rezultatelor la care sperăm”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.