26 AUGUST si 27 AUGUST – Program de week-end

Vă aducem la cunoștință programul pe care Muzeul ASTRA Sibiu l-a pregătit pentru acest weekend, 26-27 august 2017, in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe.

26 si 27 AUGUST – Program de week-endProgramul de animații culturale Animă ASTRA revine în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10.00 și 18.00. Vizitatorii vor putea afla tainele dogăritului de la domnul Nicolae Belei – singurul tulnicar din localitatea Avram Iancu, jud. Alba, care va rămâne la Muzeu până în 31 august și va putea fi întâlnit în zona Crângului din Apuseni. În același cadru, soția domnului Belei va organiza un atelier de pirogravură. Animă ASTRA va aduce și alte ateliere interactive de cusut și țesut pregătite de meșteri din județul Sibiu.

26 si 27 AUGUST – Program de week-endSâmbătă și duminică, 26 si 27 august, începând cu ora 17.00, la Gospodăria din Hodac, actorii Teatrului Mic din Sibiu vor juca piesele de teatru Cei trei purceluși, respectiv Scufița roșie. În acest context, vizitatorii vor fi provocați să între „în scenă” devenind interpreți ai personajelor din lumea scriitorului Ion Creangă.

Programul de animații culturale are rolul de a promova și de a susține cultura și arta tradițională, precum și de a pune în valoare patrimoniul muzeal din Dumbrava Sibiului, prin activități practice, cu scop educațional și de divertisment.

Accesul la toate atelierele se va face în baza biletului de intrare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei care doresc să participe în mod special la ateliere se pot înscrie la adresa de e-mail animaastra@muzeulastra.com

26 si 27 AUGUST – Program de week-endDuminică, 27 august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc evenimentul Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor. În zona Târgului de țară se vor strange 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu.

Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. Producătorii culinari vor aduce produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.Vă așteptăm!Cosmin CălinescuPurtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.