Produs in Hunedoara – Caravana vine la Muzeul ASTRA, in acest week-end

Caravana Produs în Hunedoara la Muzeul ASTRACaravana Produs în Hunedoara va poposi sâmbătă, 19 august și duminică, 20 august 2017, zilnic între orele 10 și 18, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

Organizatorul evenimentului este: Asociatia producătorilor de produse tradiționale și ecologice Hunedoara, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, iar Muzeul ASTRA are calitatea de partener. Caravana aduce la Sibiu produse tradiționale din județul Hunedoara atestate sau în curs de atestare. Asocitaia Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentelor organizate de MUzeul ASTRA Sibiu.

Caravana Produs in Hunedoara vine la Muzeul ASTRA, in acest sfarsit de saptamana,,Producătorii hunedoreni vin în Dumbrava Sibiului cu dulcețuri și siropuri, miere și faguri, dar și alte produse apicole, produse din carne- inclusiv cârnatul de săcărâmb, produs tradițional atestat.

În cadrul Caravanei se vor prepara virșli (produs tradițional în curs de atestare) și tocană cu mămăligă. Nu vor lipsi de aici nici plăcintele tradiționale pădurenești, pregătite de gospodine din Ținutul Pădurenilor.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

O caravana a brandului “Produs în Hunedoara”Asociatia producătorilor de produse tradiționale și ecologice Hunedoara a dezvoltat brandul “Produs în Hunedoara” pentru a putea primi în mijlocul lor și alți membri: meșteri și artizani din județ.

5 producători tradiționali din județul Hunedoara – Ținutul Pădurenilor, zona Devei și zona Hunedoarei – vor susține la Muzeul ASTRA ateliere culinare interactive. De asemenea, în cadrul Caravanei Produs în Hunedoara, sâmbătă, 19 august, între orele 11 și 16, dansatorii de la Poienița Voinii vor susține o suită de dansuri din zona pădurenilor.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin CălinescuPurtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.