Targul Creatorilor Populari din Romania, 2017

Sibiu, 9 august 2017Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXIV-aPeste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării dar și din Republica Moldova vor fi prezenți în perioada 11 – 15 august la Muzeul ASTRA pentru a participa la Târgul Creatorilor Populari din România. Este vorba despre un eveniment desfasurat in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe.

Încă din anul 1983, evenimentul reunește meșteri populari de diferite etnii, care au învățat tainele meșteșugurilor tradiționale de la strămoși și încearcă în prezent să le ducă mai departe. Acest târg este cunoscut și sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, întrucât se încheie chiar în ziua marii sărbători.

Targul Creatorilor Populari din Romania, 2017,,Ediția din acest an a Târgului Creatorilor Populari este o dovadă clară a continuității culturale pe care Muzeul ASTRA o oferă la capitolul meșteșuguri tradiționale.

În cadrul evenimentului vom avea în premieră foști laureați ai Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Artistice Tradiționale care au devenit meșteri populari, restauratori sau instructori pentru alte generații.

Vor fi prezenți pentru prima dată, acum, alți meșteri din județul Sibiu care au fost identificați anul acesta în urma unei campanii de repertoriere a patrimoniului imaterial.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

La Sibiu, incepe Targul Creatorilor Populari din Romania 201711 membre ale șezătorii online Semne Cusute, coordonate de doamna arhitect Ioana Corduneanu, vor susține pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița. De altfel, vizitatorii Muzeului mai pot vizita expoziția ,,Ia Aidoma” , unde sunt expuse creațiile acestei șezători, până în 15 august, în paralel cu Târgului Creatorilor Populari.

Schlager – Taxi vine la Targul Creatorilor Populari, in SibiuDuminică, 13 august 2017, între orele 18.00 și 20.00, pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber va avea loc un concert susținut de formația Schlager – Taxi ale căror melodii sunt cunoscute atât în rândul tinerilor sași din Germania, cât și a celor din Sibiu. Trupa este compusă din două generații, Erhard și Fred originari din Cristian, județul Sibiu și fiii acestora, Robin și Jan.

Cu această ocazie se lansează noul CD “Zartbitter”, iar în pauza concertului, timp de 20 de minute, vizitatorii vor avea parte de un program de dansuri tradiționale săsești susținut de trupa Ludwigsburger Tanzgruppe din Germania – sub conducerea doamnei Stephanie Kepp).

De asemenea, luni vizitatorii Muzeului ASTRA sunt invitați la un spectacol de cântece și dansuri tradiționale din zona Chișinăului susținut de Ansamblu de cântec și dans popular al Colegiului Național de Medicină și Farmacie “Romanita”, condus de instructorul Mihai Siminică.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.Vezi PROGRAM TARGUL CREATORILOR POPULARI MUZEUL ASTRA, 11-15 august 2017, la adresa: [ https://lacasuriortodoxe.ro/traditii-ocazii/23865-program-targul-creatorilor-populari-muzeul-astra-11-15-august-2017.html [https://lacasuriortodoxe.ro/traditii-ocazii/23865-program-targul-creatorilor-populari-muzeul-astra-11-15-august-2017.html] ]Cosmin CălinescuPurtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.