Patriarhul Bartolomeu va sluji pe ruinele Manastirii Faneromeni

FOTO: Patriarhul Ecumenic Bartolomeu ILicenta de utilizare: Massimo Finizio [CC BY 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/3.0] ], via Wikimedia Commons

Patriarhia Ecumenică a dat publicității un comunicat, în atenția tuturor celor care doresc sa vina in Patriarhie pentru Sfanta Liturghie din 15 august, la Manastirea Maicii Domnului Sumela (Regiunea Trapezunt). Acesta este deja al doilea an in care Sfanta Liturghie nu va fi oficiata in aceasta Manastire.

„1) în acest an, din nou, Sfanta Liturghie nu va fi celebrată, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în Biserica Maicii Domnului din Sumela, in regiunea Trapezundului, pentru că lucrările de restaurare continuă la mănăstire. Se așteapta ca acestea sa fie finalizate înainte de marea Sărbătoare a Maicii Domnului din august 2018.

2) În schimb, Liturghia va fi oficiată de către Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu pe ruinele bisericii Mănăstirii Maicii Domnului „Faneromeni“, aproape de Artaki, în regiunea Cyzicus, pe 23 august 2017, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului“. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.