Publicat pe 07.07.2017

Valea Hartibaciului, traditii si cultura gastronomica. Atelier de Potcovit. Teatru interactiv

 

 

 

Sibiu, 6 iulie 2017

 

Valea Hârtibaciului și Animă ASTRA la … Muzeul ASTRA

 

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului este al III-lea târg al comunităților rurale desfășurat în cadrul programului Târgul de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Duminică, 9 iulie 2017, între orele 10-18, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, reprezentanţii comunităţilor din Chirpăr și Hosman, din zona etnografică a Văii Hârtibaciului vor pregăti hencleș, tocăniță de berbecuț cu mămăligă și salată de varză. Nu vor lipsi de aici nici meșteșugurile și cântecele populare specifice zonei etnografice.

 

,,De-a lungul timpului, multe meșteșuguri s-au dezvoltat pe Valea Hârtibaciului. Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale precum: fierărit, țiglărie, brodat pălării și pictat mobilier cu motive tradiționale. Interpretul de muzică populară Marcel Părău alături de Ansamblul Jucătorii din Chirpăr, vor promova patrimoniul imaterial al acestei zone pe perioada întregii zile.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

 

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul ASTRA vor fi organizate o serie de activități în cadrul programului Animă ASTRA după cum urmează:

 

– Atelier potcovit

 

Data/interval orar: 8 iulie 2017/ între orele 10-12

 

Locația: Fierăria funcţională, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu

 

Fierar/potcovar: Nicolae Hunuzău din comuna Chirpăr, judeţul Sibiu

 

Potcovarul va împărtăși vizitatorilor din secretele acestui meșteșug, iar doritorii pot încerca să „bată” fierul pentru potcoave.

 

  • Teatru interactiv: Punguța cu doi bani de Ion Creangă

 

Data/interval orar: 8 iulie 2017/ între orele 18-19

 

Locația: Gospodăria din Hodac, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu

 

Protagoniști: publicul prezent alături de actorii Teatrului Mic din Sibiu

 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentelor.

 

Cosmin Călinescu

 

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

 

[https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-07/valea-hartibaciului-traditii-si-cultura-gastronomica-atelier-de-potcovit-teatru-interactiv.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-07/valea-hartibaciului-traditii-si-cultura-gastronomica-atelier-de-potcovit-teatru-interactiv-1.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-07/valea-hartibaciului-traditii-si-cultura-gastronomica-atelier-de-potcovit-teatru-interactiv-2.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-07/valea-hartibaciului-traditii-si-cultura-gastronomica-atelier-de-potcovit-teatru-interactiv-3.JPG]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.