EPISCOPUL HUSILOR. Ceața video dispare… Noi DEZVALUIRI video UIMITOARE

NOI DEZVALUIRI video: EPISCOPUL HUSILOR. Ceața dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiDupa ce am vazut cu totii ce ar fi trebuit sa vada un adevarat credincios (cu credinta in Biserica lui Hristos) indiferent de ceea ce ii spun si ii ofera altii sa vada la adresa Bisericii si a slujitorilor sai (vezi video dand click aici: in partea stanga, ceea ce ar fi trebuit sa vada cel credincios, in dreapta, ceea ce le era destinat celor dispusi sa se arate drept necredinciosi) [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23792-episcopul-husilor-filmul-a-fost-trucat-video-senzational-tu-ai-vazut-inregistrarea-originala.html] , sa dam si ceața la o parte… (Pr. Arsenie Boca: [https://www.antena3.ro/actualitate/religie/ce-trebuie-sa-faci-daca-vezi-un-preot-beat-intr-un-sant-raspunsul-neasteptat-dat-de-arsenie-boca-389673.html] „Daca vezi un preot beat in sant, ridica-l si du-l acasa si a doua zi du-te si te spovedeste la el, ca harul nu i se ia!”)

EPISCOPUL HUSILOR. NOI DEZVALUIRI video: Ceața dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiCUM SE FABRICA si se TRUCHEAZA ASTFEL DE FILME… Dupa ce ti-am aratat cu cata usurinta se poate scoate ceva din cadru [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23792-episcopul-husilor-filmul-a-fost-trucat-video-senzational-tu-ai-vazut-inregistrarea-originala.html] , sa vedem si cu cata usurinta se poate pune ceva in cadru…Cum sunt fabricate astfel de filme, spre deliciul publicului insetat de show-ul cu care presa l-a “educat” de atat de multi ani?

CUM SE FABRICA si se TRUCHEAZA ASTFEL DE FILME… Ceața dispare

Mass-media sare pe Biserica

VIDEO – Episcopul Husilor, pe aceasta pagina! Nu putem sti cine mai plateste efectele tehnice de astazi, dar vrem sa-ti aratam cum se pot face ele, incat sa nu aiba nicio valoare ca proba. Slujitorii si conducerea Bisericii lui Hristos, de astazi, sunt pusi la grea incercare: se va demonstra fidelitate fata de adevar si fata de turma proprie, sau se va tine cont de amenintarile presei… de scena?

In filmarea din articolul de fata, se vede puterea vizualului trucat (pe care mizeaza mass-media) asupra mintii umane si impresia pe care acesta o lasa, fiind oricand o cale extraordinara (o arma) de semanare a indoielii in inima credinciosului de rand (bineinteles, cat timp credinciosul este dispus oricand sa ia partea raului si sa se increada in el atunci cand vine vorba despre Biserica sa).

VEZI VIDEOCLIPUL DE PE ACEASTA PAGINA! Iar daca tot mai crezi in ceea ce iti dau altii sa vezi, atunci chiar ai o problema a ta, personala, cu Biserica si cu “credinta” ta! In ultimul timp, observam cu totii cum anumite persoane incearca sa discrediteze Biserica Ortodoxa Romana in ochii (si tacerea) credinciosilor, semanand indoiala in inimile acestora (inainte de avea verdicte clare) si astfel, incercand sa creeze diviziuni in sanul ei. Iar, mai nou, intr-o campanie mediatica fara precedent, izbucnita (cat de “intamplator!”) imediat dupa discutiile pe marginea familiei traditionale si Constitutia tarii, se sugereaza din ce in ce mai frecvent ca insasi Biserica ar trebui sa se ocupe de rezolvarea acestor “probleme” inventate de altii.

EPISCOPUL HUSILOR. NOI DEZVALUIRI video: Ceața dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiAsa incat, oricand, o asa-zisa “inregistrare” audio sau video, extrem de usor de trucat (vezi si exemplul nostru video, in care am folosit un filtru verde si un alt “personaj”), este aruncata drept momeala in presa de rand, dupa care incepe exercitarea de presiuni asupra Bisericii (ca in cazul incendiului cin clubul de noapte), pentru ca aceasta sa ia – bineinteles sub presiune, cat mai rapid – masuri vizibile. Invariabil, presa se foloseste, pentru asta, de doi pasi:

PASUL 1. Presa sugereaza ca Biserica ar fi formata din oameni sfinti si perfecti (confundandu-i pe preoti si arhierei cu Modelul lor, Hristos, spre care ei acced, intr-adevar, in mod smerit), doar fiindca invatatura lui Hristos, pe care ei o propaga, o deranjeaza – desi Biserica insasi recunoaste ca un credincios nu este nimic altceva decat un pacatos pe calea sfinteniei, adica dispus sa ajunga sfant, dar fara sa fie cumva deja sfant;

PASUL 2. Se aduc acuze si asa-zise “demonstratii” (audio, video), ca Biserica ar fi plina de pacatosi, fiind aratata cu degetul, acuzand pretentia auto-inventata chiar de presa, de la pasul 1.

Se vede deci ca presa, lipsita de cunostintele elementare in domeniul statutului Bisericii, cade astfel in propria capcana, demonstrand in fapt ca nu stie ca, noi, fiecare credincios in parte, ne recunoastem pe noi insine chiar mai rau decat ne prezinta ea: cei mai cazuti si pacatosi, cei mai murdari si spurcati – dupa cum si sfintii nostri parinti s-au considerat fiecare in parte, odata ce au ajuns la constientizarea a ceea ce inseamna cu adevarat curatenia (deci si mizeria). La fel suntem cu totii: de la intaiul ierarh pana la ultimul credincios, astfel ne si stim cu totii si, pornind de la asta, sunt alcatuite si toate rugaciunile noastre de fiecare zi (vezi rugaciunea la Sfanta Impartasanie, cand cel ce se impartaseste primul si ii impartaseste pe ceilalti recunoaste in mod public si se considera intaiul intre pacatosi: iar “Cel dintai sunt eu”)

EPISCOPUL HUSILOR. Ceața dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiDiferenta intre credincios si necredincios ramane, asadar, exact aceasta balanta, intre cei interesati sa acuze si sa atace Biserica si invataturile ei, Invatatura lui Hristos si invataturile sfintilor Sai, si cei care cu credinta si evlavie incearca sa isi constientizeze starea mizerabila, de cadere, in care se afla, si sa se indrepte pe calea sfinteniei, fara a se considera cumva, deja sfinti. Diferenta, prin urmare, intre omul credincios si cel necredincios, ramane diferenta de alegere si vointa: de a te indrepta pe tine insuti, de a te curati, sau de a refuza acest lucru si a incerca sa-i arati pe toti din jurul tau ca fiind mai murdari ca tine. Iar calea sfinteniei credinciosului nu poate fi alta decat calea lui Hristos, pe care ne-a lasat-o ca invatatura la venirea Lui si pe care am mostenit-o, asemenea tuturor celorlalte valori sanatoase ale neamului nostru, prin Biserica.

Revenind… Pana una-alta, cativa parinti de vaza din Biserica noastra (neaparat de vaza! si neaparat aflati in randul celor mai tineri tocmai “buni de modele dispuse la cadere”, acuzatiile fiind mai credibile decat in cazul unor clerici in varsta) ajung sa fie astazi “judecati” in fata lumii, nu la modul cuvenit, ci pe cai total neortodoxe, fara probe cu valoare in vreo instanta lumeasca (audio, video), prin supunerea lor la defaimare si oprobriul public, dati spre linsare… CULMEA: in mainile propriei lor Biserici, alcatuita, intr-adevar, din majoritatea spectatorilor insetati de un show “asa de pacatos”.

Cat de ingrata atitudine din partea noastra! Cum poate demonstra un ins ca nu a furat niciodata? Este imposibil sa demonstrezi ca nu ai facut ceva ce chiar nu ai facut. Acuzatorii, dintr-o data, pentru noi, nu mai sunt cei care ar trebui sa demonstreze ca hotul a fost prins furand! Din nou circurile din arenele romane isi deschid portile, iar in ele se striga, ca altadata, tot dupa distractie: vrem capete sa cada!

EPISCOPUL HUSILOR. DEZVALUIRI UIMITOARE: Ceața de pe video dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiSituatia lor devine brusc una stranie: se trezesc obligati, de acum, “sa-si demonstreze nevinovatia” in fata opiniei publice (dupa ce imaginea le-a fost deja stricata, prin orice “facatura” neverificata) si mai ales a Bisericii lor, ca si cand Biserica ar fi pornit totul, invers decat procedura normala si legala, conform careia – bucurandu-se de prezumptia de nevinovatie, mai ales in urma unor acuzatii fara valoare legala (inregistrare audio, video) care oricand pot fi trucate – altii ar trebui sa fie obligati sa le demonstreze vinovatia, odata ce deja le-au stricat imaginea.Intre timp: Episcopul Husilor, Preasfintitul Corneliu, a făcut plângere la DIICOT, sustinand in mod repetat ca “inregistrarea” video nu este autentica.Iar de cealalta parte, conducerea Bisericii, prin apelurile repetate si insistente ale presei, privind intervenirea de urgenta a Sfantului Sinod, se vede astazi ispitita si presata, pana la a se simti obligata sa ia masuri impotriva slujitorilor proprii (nu cand considera si judeca ea de cuviinta, cu Harul Duhului Sfant, ci cand si cum vrea lumea)…

4.Au zis Lui: Învăţătorule, această femeie a fost prinsă asupra faptului de adulter;

5.Iar Moise ne-a poruncit în Lege ca pe unele ca acestea să le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?

6.Şi aceasta ziceau, ispitindu-L, ca să aibă de ce să-L învinuiască. Iar Iisus, plecându-Se în jos, scria cu degetul pe pământ.

7.Şi stăruind să-L întrebe, El S-a ridicat şi le-a zis: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.

8.Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ.

9.Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc.

10.Şi ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul?

11.Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti. (Sfânta Evanghelie după Ioan, 8)

EPISCOPUL HUSILOR. Ceața video dispare… VEZI RASPUNSUL ArhiereuluiCineva vrea neaparat sa vada capete cazand, iar cei pentru care se insista ca s-ar vrea acest lucru, suntem (conform “binevoitorilor” din presa)… noi toti, spectatorii tacuti de dupa perdele, dispusi oricand sa ne sacrificam parintii care se roaga zilnic pentru noi, doar fiindca ei ne invata ca suntem, ca si ei, cu adevarat pacatosi.

VEZI VIDEO si dezvaluirea din cadrele lui principale… Mai crezi in ceea ce ti se da sa vezi?Asa incat, s-ar putea sa fie socata presa de urmatoarele cuvinte, nascute din situatia absurda la care tot ea ne-a impins: Ne stim pacatosi si, intre toti, cei dintai pacatosi suntem noi, iar dintre noi toti, “cel dintai sunt eu”! Asa incat, din aceasta postura, imi doresc parinti slujitori mai buni decat mine, sa ma invete: si-i am cu certitudine, fiindca fiind eu cel dintai, cu mult mai pacatos sunt decat oricare dintre ei. Hristos a aparat-o si a dorit-o in Biserica Sa, pe femeia prinsa in adulter.

Noi, din calitatea de crestini, nu privim la greselile si la pacatele Parintilor si clericilor nostri, ci luam aminte la invatatura pe care ne-o daruiesc si ne-au daruit-o ei, prin Biserica Lui, direct de la Hristos.

Nimic nou sub soare. Doar noi… Iar noi…? Intre timp, Episcopul Husilor, Preasfintitul Corneliu, a făcut plângere la DIICOT, sustinand in mod repetat ca “inregistrarea” video nu este autentica.EPISCOPUL acuzat de toata lumea, raspunde in fata acuzatorior SaiSe cuvine, ca macar acum, sa lasam sa raspunda si sa-I permitem cuvantul Unuia, Episcopului Celui mai Mare intre Episcopi, Patriarhului si Slujitorului nostru (Cel acuzat dintotdeauna), asa cum se cade (caci El conduce Biserica si tot El ii va alege intodeauna pe slujitorii Sai… si pe ai nostri, prin ei): 40.Dar voi acum căutaţi să Mă ucideţi pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.

41.Voi faceţi faptele tatălui vostru.

Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.

42.Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.

43.De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu.

44.Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

45.Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi.

46.Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeţi?

47.Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultaţi pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu.

48.Au răspuns iudeii şi I-au zis: Oare, nu zicem noi bine că Tu eşti samarinean şi ai demon?

49.A răspuns Iisus: Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatăl Meu, şi voi nu Mă cinstiţi pe Mine.

50.Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute şi să judece. (Sfânta Evanghelie după Ioan, 8)

Un articol de: KSLCatalin – Lăcașuri Ortodoxe51.Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac. (Sfânta Evanghelie după Ioan, 8) [

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.