Scrisoarea lamuritoare a avocatului PS Irineu, privind depunerea din treapta de arhiereu

Foto: Scrisoarea avocatului PS Irineu

Va prezentam, in randurile de mai jos, continutul unei scrisori lamuritoare a PS Episcop Irineu, transmisa pe adresa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe:

“Scrisoare lămuritoare a Preasfințitului Episcop Irineu, cu privire la comunicarea către cler [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/23743-ps-irineu-duvlea-depus-din-treapta-de-episcop-si-exclus-din-randul-clerului.html] trimisă de Înaltpreasfințitul Nathaniel în data de 1 Iulie 2017 (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/23743-ps-irineu-duvlea-depus-din-treapta-de-episcop-si-exclus-din-randul-clerului.html]

Cu părere de rău trebuie să răspundem la mesajul Înaltpreasfințitului Nathaniel și să facem câteva clarificări:

Fosta mănăstire din Detroit ctitorită de Înaltpreasfințitul Nathaniel este și acum în posesia dumnealui precum și cei 600 de mii de dolari plătiți de Dr. Michael Ronett pentru cumpărarea respectivei proprietăți de la Detroit. În anul 2011 când mănăstirea s-a mutat la noua locație, am cerut un mic ajutor financiar, cerere care ne-a fost respinsă. Mănăstirea actuală din Clinton nu are nicio legătură cu ctitoria IPS Sale de la Detroit.Proprietatea din Clinton cumpărată de familia Adrian și Mariana Lupu-Leica, prin stăruința și purtarea de grijă a Preasfințitului Irineu și donată mănăstirii “Înălțarea Domnului”, este ctitoria de suflet a familiei Lupu-Leica și a noastră a tuturor celor care am trudit din răsputeri în toți acești ani și ne-am stăruit să ridicăm o biserică maramureșană, iar Înaltpreasfințitul Nathaniel nu are și nu a avut nicio contribuție la toată această lucrare de la această nouă locație. Mai mult, țin să precizez că donațiile in valoare de $17,678 trimise la Episcopie de către credincioși și diferite parohii după incendiul bisericii mănăstirii, nu au fost trimise nici pănă la această dată către mănăstirea noastră, deși avem mare nevoie, având biserica în construcție.În urma nedreptei decizii luate asupra noastră, am decis de comun acord cu obștea și bordul director al mănăstirii, ca atât noi cât și mănăstirea, să ne separăm de ROEA și OCADorim să mai precizăm că proprietatea din Detroit (centrul Sf. Andrei) încă mai folosește în mod abuziv și fraudulos Tax ID-ul mănăstirii noastre de mai bine de cinci ani, lucru adus la cunoștință de mai multe ori Înaltpreasfințitului Nathaniel, dar nicio rezolvare nu a fost obținută până în acest moment.

Încă o dată confirmăm și aducem la cunoștință tuturor oamenilor de bine, că atât eu personal, cât și proprietatea mănăstirii și viețuitorii ei, nu mai facem parte din cadrul Episcopiei ROEA și OCA

Cu arhierești binecuvântări,

+IRINEU

Episcop și Stareț fondator al Mănăstirii ”Înălțarea Domnului” din Clinton, MI”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.