Primul Ministru canadian il invita pe Papa Francisc in tara, pentru a-si cere scuze

FOTO: Justin TrudeauLicenta de utilizare: By Alex Guibord (Flickr) [CC BY 2.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/2.0] ], via Wikimedia CommonsConform Reuters, Papa Francisc s-a întâlnit cu Primul-Ministru al Canadei, Justin Trudeau, și cu soția acestuia, Sophie Gregoire Trudeau, în timpul unei audiențe private la Vatican, ieri, 29 mai 2017.

In urma intalnirii, un raport RT [https://www.rt.com/news/390124-canada-pope-apology-indigenous/] aminteste ca Primul Ministru canadian Justin Trudeau i-a cerut Papei Francisc să viziteze Canada, pentru a-și cere scuze pentru zecile de ani de abuzuri suferite de copiii indigeni în școlile conduse de Biserica Catolică.

Sistemul de școli rezidențiale din Canada a fost înființat la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a asimila popoarele native în societatea canadiană. Copiii au fost despărțiți de familiile lor, într-un efort de a-i dezbrăca de culturile lor tradiționale.

În școli, le-a fost interzis copiilor să-și vorbească limba sau să practice cultura proprie. Mulți copii au suferit, de asemenea, abuzuri fizice și sexuale.

Peste 150.000 de copii au trecut prin acest sistem școlar, iar ultima scoala a fost închisă în 1996. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.