Patriarhul Bartolomeu in vizita in Germania, la 500 de ani de la Reforma Protestanta

TO: Patriarhul Bartolomeu IDrept de publicare acordat Lăcașuri Ortodoxe sub licenta:By Pvasiliadis (Own work) [CC BY-SA 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0] or GFDL [https://www.gnu.org/copyleft/fdl.html] ], via Wikimedia Commons

În timpul vizitei sale la Constantinopol, din septembrie 2016, Heinrich Bedford-Strohm, președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania, declara că se va bucura de „o onoare deosebită, când Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I va veni, in mai 2017, la Wittenberg și Tübingen”, pentru aniversarea celor 500 de ani de Reforma Protestanta.

Astfel, la invitația Bisericii Evanghelice din Germania, Patriarhul va vizita tara, săptămâna viitoare.

Aflam ca Sanctitatea Sa se va afla în Stuttgart, duminică 28 mai, iar luni, 29 mai 2017, va fi proclamat Doctor Honoris causa al Facultatii istorice de Teologie din Tübingen.

Cu această ocazie, va fi prezentata traducerea în germană a unei cărți care il are autor pe Patriarh, despre descoperirea Sfintelor Taine ale Bisericii Ortodoxe. Va urma un simpozion de două zile, al teologilor evanghelici și al ortodocșilor, deopotriva.

Invitația la Wittenberg și Tübingen aminteste de primele contacte ale Ortodoxiei și Reformei, initiate de teologii Martin Crusius și Jakob Andreae în 1573, printr-un schimb de scrisori cu Patriarhul de la acea data al Constantinopolului, Ieremia al II-lea.

Biserica Evanghelică din Germania, din 1969 continuă un dialog bilateral teologic cu Patriarhia Ecumenică.

Patriarhul va vizita, ulterior, Parohia ortodoxă din Reutlingen, in ziua de marți, 20 mai 2017. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.