Afla de ce se tem britanicii sa vorbeasca despre Dumnezeu, cu copiii lor?

1 din 4 parinti din Anglia evita sa-si invete propriii copii religie, de teama ca acestia sa nu ajunga niste proscrisi in scoala

Un nou studiu a constatat că aproape un sfert din parintii din Marea Britanie nu le predau religia, copiilor lor, din cauza temerii că ar face din acestia din urma niste proscriși in școală.

Sondajul a fost efectuat de ComRes si comandat de Theos, o asociatie religioasa și sociala.

Un alt motiv invocat de aproximativ un sfert dintre părinții din Marea Britanie a mai fost acela că copiii lor: „ar putea sa ne puna intrebari, la care noi nu am putea sa le raspundem”.

Doar aproximativ 40% dintre părinți au spus că au vorbit vreodată cu copiii lor despre religie, in timp ce aproape 1 din 5 a declarat: „nu este treaba mea, ca părinte, sa transmit copiilor mei convingerile mele”, desi, cu toate acestea, chiar si acesta pozitie – care la o prima vedere poate parea neutra – demonstreaza de fapt masura credintei parintilor in cauza. Ateismul are acest avantaj, ca poate fi ‘predat’ pur si simplu prin nepredarea religiei (indepartarea de religie).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.