Din cauza Europei, pentru prima data dupa 2000, numarul preotilor catolici scade

Pentru prima dată dupa anul 2000, numărul preoților catolici la nivel global este în scădere, conform celor mai recente statistici din Anuarul Pontifical.

Anuarul a fost publicat ieri, joi, 6 aprilie 2017, la Vatican, si a subliniat faptul ca, desi numarul catolicilor este in crestere in lume (acum ajuns la aproximativ 1,285 miliarde) numarul preotilor catolici este in scadere.

O astfel de scadere este o premiera dupa anul 2000, desi scaderea este una destul de usoara (-136 preoti), insa ea urmeaza unei cresteri semnificative neîntrerupte timp de 14 ani.

Dintre toate continentele lumii, Europa este singurul continent care trage atat de jos aceasta statistica, incat toate celelalte continente, prin cresterile lor, nu reusesc sa o compenseze: Europa -2502 preoți, + 47 America, Oceania + 82, + 1104 Asia și + 1133 Africa.

Numărul seminariștilor este si el, de asemenea, în declin, insa numarul diaconilor permanenți a crescut.

In prezent, catolicii reprezinta 17,7% din populația mondială, Brazilia rămânand cea mai mare țară catolică din lume, urmand Mexicul, Filipine, SUA, Italia, Franta, Columbia, Spania, Congo și Argentina. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.