Municipiul Giurgiu are o noua Catedrala Episcopala

Ieri, Întâistătătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi, a săvârşit prima Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrala Episcopală a Municipiului Giurgiu.

Noua Catedrala Episcopala are hramurile Sfantul Ierarh Vasile cel Mare și Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Cu aceasta ocazie, credincioşii prezenţi s-au închinat la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

A fost vorba despre “un moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii oraşului nostru, și nu numai, deoarece a fost săvârșită pentru prima oară Sfânta Liturghie în această biserică impunătoare”, amintesc reprezentantii media ai Episcopiei.

“În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul nostru a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică, dar şi despre semnificaţia marii sărbători de astăzi, în care vedem înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce.

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, a arătat Preasfinţia Sa, este considerată ca un preludiu al patimirilor Domnului, dar şi ca o poartă spre Înviere. Cu toate că Mântuitorul intră în Ierusalim călare pe cel mai smerit animal, totuşi mulţimile L-au primit ca pe un împărat; aceasta, pentru că Însuşi Duhul Sfânt i-a luminat să înţeleagă şi să mărturisească pe împăratul lui Israel”.

Mai mult decat atat, evenimentul a fost incununat de o aniversare importanta pentru credinciosii eparhiei, Intaistatatorul locului aniversand, tot în ziua de 9 aprilie 2017, implinirea a unsprezece ani de la întronizarea în demnitatea de Episcop al Giurgiului [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/23538-11-ani-de-la-intronizarea-ps-parinte-ambrozie-ca-episcop-al-giurgiului.html] , ocazie cu care Preasfintitul Parinte Ambrozie şi-a exprimat recunoştinţa faţă de strădaniile preoților și ale binecredincioșilor creștini ai Episcopiei Giurgiului, “care îl fac să se simtă legat sufletește de această de Dumnezeu păzită eparhie”.

Totodată, Chiriarhul “a adus mulțumire Bunului și Milostivului Dumnezeu, pentru cei unsprezece ani de arhipăstorire în binecuvântatele plaiuri giurgiuvene și pentru toate binefacerile revărsate asupra Episcopiei Giurgiului”.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie l-a felicitat pe părintele paroh Ștefan Valentin, consilier social al Episcopiei Giurgiului, pentru frumoasa activitate pastoral-misionară desfașurată la cea mai mare și înaltă biserica din județ, oferindu-i icoane, o Sfânta Evanghelie, mai multe cărți de cult și publicatii apărute la editura eparhială, iar numeroșilor credincioși le-a dăruit iconițe cu scena Intrării Domnului în Ierusalim, Pastorala la Învierea Domnului şi ramuri de salcie sfințite în cadrul aceleiasi slujbe.

Intru mulţi şi binecuvântaţi ani, Preasfinţia Voastră!

(Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.