VIDEO: Canonul Cel Mare (I), savarsit la Buzau de IPS Arhiepiscop Ciprian

Luni, 27 februarie 2017, la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău, un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Cântările liturgice au fost intonate de psalții Catedralei Voievodale.

Ulterior, Arhiepiscopia Buzaului [https://arhiepiscopiabzvn.ro/canonul-sfantului-andrei-criteanul-la-catedrala-voievodala-din-buzau.html] a realizat un material video inregistrat cu aceasta ocazie, pe care vi-l punem si noi la dispozitie (vezi video dreapta sus – Fisiere Media).

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre adevăratul sens al postului și a evidențiat principalele aspecte din viața Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Cretei, care a alcătuit Canonul cel Mare, o capodoperă a imnografiei bisericești. Prin intermediul acestui canon, oamenii sunt chemați la pocăință, la smerenie, la rugăciune mai intensă și la săvârșirea faptelor bune, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente, în primele patru zile ale Postului Sfintelor Paști, în cadrul Pavecerniței Mari, iar miercuri, în săptămâna a cincea din Post, se cântă integral, în cadrul slujbei numite Denia Canonului cel Mare.

Sursa, text si foto: Arhiepiscopia Buzaului [https://arhiepiscopiabzvn.ro/canonul-sfantului-andrei-criteanul-la-catedrala-voievodala-din-buzau.html]

PRIMA PARTE A CANONULUI SF. ANDREI CRITEANUL u2013 CATEDRALA VOIEVODALu0102 DIN BUZu0102U (27.02.2017) [//www.youtube.com/embed/QRyFJns0UL4?rel=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.