Schitul romanesc de la Iordan trebuie scos din parasire (Patriarhul Daniel)

Patriarhul României s-a rugat, ieri, în faţa icoanei Maicii Domnului Iordăniţa.

Icoana salvată de la Schitul românesc din Valea Iordanului a fost adusă la Reşedinţa Patriarhală de părintele arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Iordan și Ierihon.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preafericirea Sa a făcut referire la schitul românesc de pe Valea Iordanului, locaş de cult în care a slujit şi Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ.

În urma conflictului armat din anul 1967, aşezământul a fost avariat grav devenind nelocuibil, iar începând cu anul 1970 accesul persoanelor în zonă a fost interzis, terenul fiind minat de autorităţile israeliene (vezi un articol lamuritor aici – video [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/22866-botezul-domnului-in-iordan-romanii-isi-vor-putea-vizita-in-curand-biserica-dupa-deminarea-zonei-video.html] ).

Patriarhul Daniel a evidenţiat necesitatea restaurării schitului şi aşezării icoanei în lăcaşul de cult în care Sfântul Ioan Iacob îi aducea cinstire şi se ruga fierbinte.

Maica Domnului vorbeşte, prin prezenţa ei în România, despre necesitatea revenirii în Biserica în care timp de cinci ani a slujit Sfântul Ioan Iacob Românul, a spus Patriarhul României şi a explicat că aceasta este o datorie deosebită pe care trebuie să o îndeplinim.Este o lucrare a Maicii Domnului şi a Sfântului Ioan Iacob, prin care ei ne cheamă să revenim la biserica respectivă, să o scoatem din părăsire, din uitare şi din rănile pe care războiul le-a produs în corpul acestei frumoase biserici româneşti de pe Valea Iordanului.

Terenul de 10.000 metri de pe Valea Iordanului a fost achiziţionat în anul 1933 de Patriarhia Română. Un album foto, realizat la evenimentul care a avut loc ieri, puteti vedea dand click aici [https://basilica.ro/patriarhul-romaniei-a-adus-cinstire-icoanei-iordanita-maica-domnului-si-sf-ioan-iacob-ne-cheama-sa-salvam-schitul-romanesc-de-la-iordan/” target=“_blank] .

Basilica

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.