Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa – PRESEDINTELE IGOR

Foto: Foma

In cadrul unei reuniuni din 16 martie 2017, care a avut loc lângă Moscova, Președintele nou ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a purtat o discutie cu Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill, privind importanța deosebită a Credinței Ortodoxe pentru viitorul țării sale.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a salutat pe Președinte, la reședința sa din Peredelkino, în afara Moscovei, felicitându-l pentru alegerea sa din noiembrie 2016.

“Aș dori să vă felicit sincer, Igor Nikolaevici… Poate că principalul motiv al victoriei dumneavoastra este poziția dumneavoastra principială care pledează pentru interesele naționale ale țării si poporului dumneavoastră”, a spus Sanctitatea Sa.

“Știu că sunteti un creștin ortodox, declarând deschis relația dumneavoastră cu Biserica și principiile morale creștine. Toate acestea inspiră speranța în succesul dumneavoastra în slujba poporului Moldovei”, a continuat el.

Primatul a remarcat că o astfel de poziție principială este de neprețuit în Europa de astăzi, care trece printr-o perioadă serioasă de dificultăți și apostazie de la credința în Hristos. Credința Ortodoxă este deosebit de importantă pentru Moldova, unde mai mult de 90% din oameni se identifică drept ortodocși.

Conform Patriarhiei Ruse, Președintele Dodon i-a mulțumit Sanctității Sale pentru felicitări și urarile sale, exprimandu-si încrederea că Rusia și Moldova au intrat într-o nouă etapă a parteneriatului strategic.

“Știti poziția mea”, a spus Presedintele. “Eu cred că, fără Credința Ortodoxă, fără tradițiile noastre, Moldova nu are niciun viitor. Moldova are nevoie de un parteneriat cu Rusia; Moldova, absolut trebuie să păstreze și să întărească Biserica noastră Ortodoxă. Într-adevăr, acum trece printr-o perioadă foarte dificilă, dar eu sunt sigur că, prin credință, le vom depasi pe toate”, a declarat șeful statului.

Dodon i-a mai mulțumit Patriarhului Kirill, pentru atenția acordata dezvoltarii vieții ortodoxe în Moldova: “Credeti-mă, sunteti iubit în țara noastră și urmărim foarte îndeaproape toate transmisiunile dumneavoastra, toate cuvintele dumneavoastra”.

“Sunt încrezător că o credință unitară poate fi unul dintre factorii principali care sa contribuie la unificarea țării noastre”, a subliniat Presedintele Dodon.Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.