Patriarhul Bartolomeu va vizita Elvetia: Chambesy. Vizita la Taize

Patriarhul Constantinopolului va vizita Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy, lângă Geneva, in perioada 22-24 aprilie 2017. Patriarhul va fi, de asemenea, primit pe 24 aprilie, de Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), tot la Geneva, și de Facultatea de Teologie a Universitatii din Fribourg.

Patriarhul Ecumenic va ține un discurs in Aula Magna a Universității din Freiburg, la 20 de ani de la înființarea Fundației Institutului de Studii Avansate în Teologie Ortodoxă Chambésy. Cu această ocazie, Centrul Ortodox comemorează trei evenimente importante:

– 25 de ani de la alegerea Patriarhului Ecumenic,

– 50 de ani de la înființarea Centrului Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Geneva,

– 20 de ani de la inaugurarea Institutul de Studii Avansate în Teologie Ortodoxă al Centrului Ortodox Chambésy.

In data de 25 aprilie 2017, comunitatea din Taize, de asemenea, va primi o vizita exceptionala: pentru prima dată, Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului va vizita Taize, dar doar pentru câteva ore. Acest pelerinaj la Taize (Franta) al Patriarhului Ecumenic încheie o vizita pastorală care vizeaza Elveția. În cadrul vizitei sale, Patriarhul va participa la o rugăciune ecumenica, în prezența reprezentanților diferitelor comunități creștine, adunati în Taize la acea dată.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.