Bisericile catolice din Los Angeles isi deschid cafenele

Cafenelele din preajma sau interiorul bisericilor presbiteriene sau catolice din Los Angeles atrag oamenii la slujba. O tendință recentă, dar răspândita în zona Los Angeles, a facut ca o serie de biserici sa-si deschida cafenele în spațiile pe care le detin.

Măsura a venit ca un răspuns la un efort al Bisericii de a-i încuraja pe oameni să viziteze bisericile locale și să consolideze comunitatea, atat in ce priveste interactiunea intre oameni, cat si cea intre oameni si Biserica. Gustările vândute in biserică nu sunt, insa, o idee nouă aici, dar se remarca trecerea de la vânzarea de băuturi răcoritoare si de la alimente de baza, la ideea de recreere, refacere sau deschidere.

Conform unor declaratii ale pastorilor locali, eforturile anterioare au urmarit mai mult profituri. Noua abordare urmareste să-i aduca pe oameni in aceste spații și sa promoveze conversațiile despre Dumnezeu și Evanghelie. Pentru aceasta, toate veniturile obținute din activitatea cafenelei merg direct în acoperirea costurilor proprii, iar in cazul in care mai exista si profit, acesta ajunge direct în fondurile bisericii, pentru altfel de programe.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.