Statul Florida vrea ca credinta sa poata fi manifestata liber in scoala

Proiectul de lege este atacat de unii care se tem ca acesta ar incalca separarea intre Biserică și stat. Joia trecuta, Senatul din Florida a votat pentru aprobarea legislatiei care sa desființeze normele anterioare care împiedicau ca slujbele și evenimentele religioase sa aiba loc pe proprietatea școlii. Votul a fost acordat de 23 de votanti, fiind respins de 13 [https://www.flsenate.gov/Session/Bill/2017/436/Vote/SenateVote_s00436__005.PDF] .

Proiectul de lege a fost introdus de senatorul republican Dennis Baxley, care a anunțat ca parlamentarii trebuie sa ia poziție și să le permită studenților și profesorilor sa-si practice dreptul protejat prin Constitutie privind libertatea religiei, indiferent de convingerile personale pe care le au.

Odată cu noua legislație, școlile publice din Florida devin obligate să le permită studenților să isi poata face rugăciunile în timpul orelor de școală, sa le acorde accesul la facilități școlare destinate gruparilor religioase, anterior strict interzise.

Susținătorii proiectului de lege afirma ca acesta are un rol important în revenirea asupra pretentiilor inutile și arogante privind libertatea de exprimare, cum ar fi interzicerea purtarii crucifixelor sau a bijuteriilor cu tematica religioasa în timpul activitatii școlare.

Proiectul de lege, în forma sa actuală, nu se refera doar la exprimarea religioasă ci, de asemenea, ii apara pe elevi și profesori de persecuție sau discriminare sub orice formă pornind de la opiniile lor religioase.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.