Vladmir Putin descopera ca a fost botezat de tatal Patriarhului actual al Rusiei, Chiril

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în filmul Saidei Medvedeva, intitulat “Patriarhul”, pentru canalul tv “Rusia 1”, că tatăl actualului Patriarh Kirill al Rusiei l-a botezat, în Leningrad, în 1952.

Liderul rus a vorbit despre modul în care, la sfârșitul anului 1952, tatal sau, un membru al Partidului Comunist, l-a botezat pe ascuns în Catedrala Schimbarii la Fata.

Potrivit lui Vladimir Putin, preotul ii sugerase mamei sale să-l numească Mihail, in cinstea sfântului patron al preotului, dar mama liderului rus a refuzat și l-a numit Vladimir, în cinstea tatălui său.

Ulterior, vorbind cu Patriarhul, Putin l-a întrebat cum a ajuns in Biserică. Patriarhul Kirill a răspuns că tatăl său a fost preot și a slujit în Leningrad, chiar în Catedrala Schimbarii la Fata.

Putin i-a cerut, atunci, Patriarhului, să clarifice dacă tatăl său fusese singurul Mihail care slujise acolo în anul 1952. La primirea răspunsului afirmativ, el a descoperit ca tatal Patriarhului actual al Bisericii Ortodoxe a Rusiei a fost chiar cel care l-a botezat, în copilărie, pe Vladimir Putin.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.