Actorul Richard Gere a discutat cu Patriarhul Ierusalimului, despre asceza ortodoxa (foto)

Vineri seara, 10 martie 2017, binecunoscutul actor Richard Gere a vizitat Patriarhia Ierusalimului, insotit de doua persoane dintre cunoscutii sai.

Richard Gere a fost primit de catre Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

In cadrul acestei vizite, Preafericitul Părinte a purtat o discutie cu actorul Richard Gere, pe teme ce tin de asceza ortodoxa: despre pocăință, purificare, iluminare și îndumnezeire. Richard Gere a transmis aprecierea și respectul pe care Dalai Lama le are la adresa Preafericirii Sale, Preafericirea Sa spunand că l-a întâlnit, in trecut, pe Dalai Lama.

Preafericirea Sa i-a mai spus, de asemenea, lui Richard Gere, că pentru Biserica Ortodoxă, omul este “marea rană”, care este vindecată in Biserică, prin Tainele ei, de către Domnul nostru Iisus Hristos, Care a luat asupra Sa toata natura umană prin întruparea Sa.

Preafericitul Părinte a menționat, totodata, cartea domnului John Tleel, intitulata “Eu sunt Ierusalimul”, în care scriitorul dovedește că Patriarhul Ierusalimului este succesorul Patriarhilor Vechiului Testament: Avraam, Isaac, Iacov si altii. Mai mult, Preafericirea Sa a spus că Biserica Învierii este cel mai sfânt Altar al Creștinismului, unde adepții tuturor religiilor vin, fără discriminare și fără încetare.

Conform unui comunicat [https://theorthodoxchurch.info/blog/news/actor-mr-richard-gere-visits-the-jerusalem-patriarchate/] al Secretariatului General al Patriarhiei Ierusalimului, drept suvenir al acestei vizite, Preafericirea Sa i-a oferit domnului Richard Gere o icoană a Maicii Domnului, o icoană a Sfântului Mormânt și o medalie dedicata celor 2000 de ani de Creștinism. Richard Gere a mulțumit călduros Preafericitului Părinte, pentru primire și pentru binecuvântările și darurile sale.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.