Domnul sta la marginea existentei tale… si te asteapta

La marginea inimii tale, Domnul asteapta in picoare, cu o lumânare mareata, care arde fără fum si fara sa se topeasca.

Domnul sta și așteapta invitatia ta, pentru a-ti aduce în inima lumanarea, și a-ti lumina inima, pentru a arde toată teama din ea, toate patimile egoiste și toate dorințele urâte, și a alunga din ea tot fumul și duhoarea urate.

La marginea minții tale, Domnul asteapta pregatit, cu înțelepciunea Sa și cu limba Sa, gata ca, la invitația ta, sa intre în ea și sa alunge toate gândurile ei nebunesti, toate fanteziile ei murdare și toate noțiunile greșite, și sa ștearga din mintea ta toate imaginile inexistente – Domnul sta în picioare și așteaptă să introducă Rațiunea Sa, Pecetile Sale și Cuvintele Sale.

Din Sfanta Manastire Vatoped [https://asceticexperience.com/portfolio/lord-standing-edge-existence-waiting/] – Muntele Athos, pornind de la Sfantul Nicolae VelimiroviciLăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.