Un cioban turc, gardian al unei biserici ortodoxe in fata raufacatorilor

Un barbat in varsta de 60 de ani, cioban turc, este cunoscut ca… gardian al unei biserici grec-ortodoxe din nordul Turciei, protejând lacasul istoric de vânătorii si jefuitorii de comori.

Construita la mijlocul anilor 1800, în provincia turcă Giresun, odată cunoscută sub numele de Kerasounta si gazduind o populație nativă greaca înfloritoare, biserica a fost abandonată, populația grec-ortodoxă din regiune confruntandu-se cu genocidul și exilul de la începutul anilor 1900.

Adnan Zıvalı, in varsta de 60 de ani, care locuiește în regiune, împreună cu batranul sau tată, au avut grijă de biserică încă din anii 1940.

Potrivit lui Kemal Gürgenci, șeful direcției provinciale și de cultură, zona din jurul bisericii a fost cândva o zonă intens populată, cu școli, o piață înfloritoare și alte biserici.

Conform The Pappas Post [https://www.pappaspost.com/unlikely-protector-turkish-shepherd-guards-historic-pontian-greek-church/] , biserica este împodobită cu icoane care au rămas conservate și, datorită lui Zıvalı si familiei sale, protejate, acestia devenind astfel protectorii neoficiali ai acestei biserici.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.