Despre Centrul Basilica si zidirea Bisericii din suflete, cu Patriarhul Romaniei

În paralel cu efortul de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhia Romana desfăşoară o activitate intensă de zidire a Bisericii din suflete, a explicat Patriarhul României, in aceste zile, conmform unui raport amplu, publicat aici [https://basilica.ro/patriarhul-daniel-centrul-de-presa-basilica-desfasoara-o-activitate-intensa-de-zidire-a-bisericii-din-suflete/] .

Zidirea noii catedrale este o necesitate, dar paralel cu aceasta şi înainte de începerea ei am intensificat zidirea duhovnicească a Bisericii din suflete. De aceea, Centrul de Presă al Patriarhiei Române poartă numele de Basilica, ce înseamnă o biserică mare, cu trei nave, în numele Sfintei Treimi.

Noi am intensificat zidirea duhovnicească prin mijloace media contemporane ca pregătire şi lucrare paralelă cu zidirea Basilicii – Catedrala Înălţarea Domnului şi Sfântul Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Deci, nu a fost întâmplătoare alegerea numelui acestei zidiri duhovniceşti prin ştirile pe care noi le transmitem pentru a face cunoscută lucrarea bisericii şi Basilica nouă – Catedrala Neamului, explică Preafericirea Sa.

Basilica

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.