Despre icoane si Duminica Ortodoxiei (PS Ambrozie al Giurgiului)

Ieri, la Duminica Ortodoxiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală din Municipiul Giurgiu [https://catedralagiurgiu.ro/] , înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Parintele paroh al Catedralei este Pr. Marian Ciocanel,

Cu aceasta ocazie, Preasfinţia Sa a subliniat:Icoanele reprezinta comunicarea vizuală a realităţii invizibile divine, manifestată în timp şi spaţiu. „Icoana ne cheamă spre ceea ce este nevăzut: slava din Împăraţia lui Dumnezeu în care intră sfinţii”;„Duminica Ortodoxiei, deşi este prăznuită în perioada Postului Mare, ea este o zi de bucurie, datorită faptului că ne aduce aminte de ziua în care Sfintele Icoane au fost readuse cu mare alai în Biserica Ortodoxă. Ea ne mai aduce aminte de datoria pe care o avem, de creştini, faţă de sfintele icoane, şi ne oferă garantia că aceia care şi astăzi sunt împotriva cinstirii sfintelor icoane vor fi ruşinați, ca şi înaintaşii lor cu veacuri în urmă. Sfintele icoane vor rămâne întotdeauna odoare scumpe inimilor creştine şi mijloace alese pentru preamărirea lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui”.Mai multe amanunte si fotografii surprinse la acest eveniment, gasiti dand click aici [https://episcopiagiurgiului.ro/Stiri/showarticle.php?articleID=5036” target=“_blank] !

Episcopia Giurgiului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.