Presedintele Greciei, prezent in biserica, la Duminica Ortodoxiei

Duminica Ortodoxiei în Atena

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită si în Catedrala Mitropolitană a Buneivestiri din Atena, la slujba participand si Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos.

Conform Romfea [https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/13347-i-kuriaki-tis-orthodojias-ston-kathedriko-nao-ton-athinon-foto] , Sfânta Liturghie a fost prezidată de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, alaturi de alti mitropoliti si episcopi.

La slujba au mai participat si Ministrul Educației, alti lideri de partide, reprezentanți ai armatei, marinei și poliției.

Ulterior, a avut loc o procesiune inchinata sfintelor icoane, condusa chiar de catre Arhiepiscopul Ieronim, în amintirea restabilirii cultului icoanelor în Constantinopol, în anul 843.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.